Близо 63 милиона телевизора са продадени в света в рамките

...
Близо 63 милиона телевизора са продадени в света в рамките
Коментари Харесай

Неочаквано силен ръст на пазара за телевизори


Близо 63 милиона тв приемника са продадени в света в границите на три месеца
(снимка: CC0 Public Domain)

Продажбите на тв приемници в интервала юли-септември са нарастнали с 15% и доближават 62,9 милиона бройки в международен мащаб , сочи разбор на изследователската компания Omdia. Това е рекорден резултат за трето тримесечие, който надвишава прогнозите с 10,5%.
още по тематиката
Сред факторите за напредък анализаторите показват мощното търсене на тв приемници в развитите пазари. В допълнение, ограничаващите ограничения, поради пандемията COVID-19, вършат домашните занимания като още по-желани.

ТВ пазарът в Северна Америка показва растеж от 60% на годишна база, сочи. През обсъждания интервал там са продадени 16,4 милиона тв приемника, което е безспорен връх за тримесечието, откогато Omdia следи пазара. Предишният най-много от 15,1 млн. тв приемника е регистриран два пъти – през последните тримесечия на 2011 и 2018 година

Доставките на тв приемници в Западна Европа възлизат на 7,6 милиона броя през тримесечието, което също е най-хубаво достижение от 2011 година насам. Въпреки, най-хубавият резултат от съвсем десетилетие записва и Япония. Но в Китай и страните от Азиатско-Тихоокеанския район динамичността на ТВ пазара е негативна.

Анализаторите регистрират възобновяване в сегмента: делът на моделите с ултрависока резолюция през последното тримесечие възлиза на 58,6% от общия размер на продажбите. Почти 86% от тв приемниците, доставени на международния пазар в интервала юли-септември, са. Това е рекордно висок % на навлизане на „ умните ” тв приемници. Година по-рано техният дял бе малко над 79%.

Въпреки че доставките на 8K модели доближават 82,5 хиляди бройки и надвишават прогнозите на Omdia, те към момента заемат дребен пазарен дял. Само 0,13% от тв приемниците, доставени на международния пазар през третото тримесечие на 2020 година, поддържат 8K. Сред UHD моделите делът на е 0,22%.

По-рано ABI Research предизвести, че последствията от пандемията COVID-19, високата цена и неналичието на 8K наличие забавят разпространяването на 8K TV. Според анализаторите, през 2021 година единствено към 1% от тв приемниците, създадени в света, ще бъдат от категорията 8K.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР