Близо 6000 кутии цигари задържаха митническите служители на ТД Митница

...
Близо 6000 кутии цигари задържаха митническите служители на ТД Митница
Коментари Харесай

Митничари откриха нелегални цигари, скрити в кутии от бисквити

Близо 6000 кутии цигари задържаха митническите чиновници на Търговско дружество Митница Русе в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2-Видин-Калафат при инспекции на две транспортни средства, излизащи от страната.

При единия от случаите на 26.04.2023 година, в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 при Видин-Калафат, митническите чиновници стопират за инспекция товарен автомобил с българска регистрация, пренасящ стока от България за Германия.

Една от транспортираните колета е оповестена в товарителницата като 160 кг бисквити, разпределени в 15 кашона. При инспекцията е открито, че вместо бисквити всеки кашон съдържа по 4 по-малки такива с по 32 кутии, съдържащи стекове цигари. Общото количество на откритите тютюневи произведения е 4800 кутии / 96 000 къса/ цигари, всички с български акцизен бандерол. 

При друга инспекция на лек автомобил с непозната регистрация, на 15.04.2023 година, са открити 1130 кутии /22 600 къса/ цигари от разнообразни марки, облепени с български акцизен бандерол. Водачът- български жител, декларирал, че цигарите са негови и ги придвижва за Германия. 

Всичките 5930 кутии цигари, открити от митническите управляващи при двете инспекции, са арестувани.

Срещу двамата водачи на транспортните средства са формирани актове за откритите административни нарушавания
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР