Близо 600 деца в подготвителните групи на великотърновските детски градини

...
Близо 600 деца в подготвителните групи на великотърновските детски градини
Коментари Харесай

Близо 600 деца учат безплатно английски език във великотърновските детски градини

Близо 600 деца в подготвителните групи на великотърновските детски градини учат гратис британски език. Обучението на шестгодишните малчугани е обезпечено от Община Велико Търново, по концепция на кмета Даниел Панов.

Организацията на уроците е дело на Центъра за личностно развиване и поддръжка. По авансово направен график един щатен преподавател и двама лектори посещават детските градини и работят с децата в подготвителните групи. Целта е дребните великотърновци да бъдат добре готови преди влизането им в учебно заведение.

От началото на образователната година 13 помощник-възпитатели оказват помощ на педагозите в детските градини. Седем от тях са назначени на длъжности за стажант-учители, защото нямат на практика опит. Младите хора ще имат опцията да натрупат скъп опит при потвърдени и опитни експерти в областта на предучилищната подготовка. Идеята породи по време на годишната среща на младите учители, състояла се през юни месец край Велико Търново. Форумът бе проведен с поддръжката на кмета Даниел Панов, а посетител бепросветният министър Красимир Вълчев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР