Близо 6 млн и половина лв. ще струва видеонаблюдението на

...
Близо 6 млн и половина лв. ще струва видеонаблюдението на
Коментари Харесай

Близо 6,5 млн. лева ще струва видеонаблюдението на изборите

Близо 6 млн и половина лева ще коства видеонаблюдението на изборите на 2-ри април. Това разгласи министърът на електронното ръководство Георги Тодоров. Средствата бяха отпуснати по време на днешното съвещание на държавното управление. Тодоров изясни, че ще бъде основан уебсайт, който ще подсигурява съхранението и видеонаблюдението от записите от броенето на бюлетините.

Парите са планувани за видео снимането на броенето на бюлетините в секциите. С тях ще бъдат купени камери и ще бъде построена осведомителна система за тяхното ръководство и предпазване на видео записите. Това ще се извърши както с ресурсите на държавната компания " Информационно обслужване ", по този начин и посредством подготвени облачни услуги на телеком оператори и международни снабдители, сподели Тодоров.

Тези средства са в допълнение към към този момент плануваните в план-сметката за изборите 87 милиона лв..

Кадрите от видео наблюдението ще се съхраняват, тъй че след вота всеки, който изиска, да може да ги види, добави министърът на електронното ръководство. Ще бъде построен уебсайт, друг от тези на ЦИК, " Информационно обслужване " и държавният частен хибриден облак, с цел да може да се подсигурява сигурността на съхранението, добави той.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР