Близо 500 машини са обработвали през нощта пътните настилки по

...
Близо 500 машини са обработвали през нощта пътните настилки по
Коментари Харесай

Пътищата са хлъзгави, ето къде вали сняг

Близо 500 машини са обработвали през нощта пътните настилки по републиканската мрежа. През деня работата на снегопочистващата техника продължава, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата при зимни условия.

Снеговалеж и мощен вятър има сега в областите Варна, Добрич, Търговище, Габрово, Кюстендил и Пазарджик. Необходимо е водачите да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат деликатно и със съобразена скорост.

Настилките се обработват непрестанно, само че поради ниските температури и мощния вятър е допустимо да има хлъзгавост и снегонавявания на платното и водачите би трябвало да карат деликатно. Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи.

Поради изобилен снеговалеж и мощен вятър краткотрайно е лимитирано придвижването по път II-29 Варна - Добрич и път III-2902 Кичево - Аксаковска гледка, както и по път I-5 Казанлък – Шипка като трафикът е ориентиран по обходен маршрут: път I-6 Казанлък - Дунавци - път III-5601 Дунавци – Шейново – Шипка. Ограничено е и придвижването в посока Габрово по път I-5 Казанлък - Габрово.

За товарни коли над 12 тона е лимитирано прекосяването по път III-358 Шипково - Рибарица. Затворен за всички типове моторни транспортни средства е Троянският проход.

Без ограничавания е прекосяването през проходите „ Айтоски”, „ Обзорски”, „ Печинско”, „ Превала”, „ Предел”, „ Републиката “, „ Ришки” и „ Рожен”. Целогодишно неразрешено за МПС над 3,5 тона е прекосяването през „ Дюлински” и „ Пампорово”, а на товарни коли над 10 тона през „ Вратник” и „ Твърдишки “. Забранено за МПС над 12 тона е прекосяването през проходите „ Петрохан “, „ Котленски “ и „ Шипка”.
тагове пътища хлъзгави сняг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР