Близо 500 лв. целева помощ за отопление ще получат нуждаещите

...
Близо 500 лв. целева помощ за отопление ще получат нуждаещите
Коментари Харесай

Помощта за отопление през зимния сезон ще бъде близо 500 лева

Близо 500 лева целева помощ за отопление ще получат нуждаещите се за идния зимен сезон, като размерът ѝ беше повишен с 30 лева по отношение на предходната година. Това оповестиха от пресцентъра на общественото министерство.
Тя се отпуска за пет месеца - от 1 ноември до 31 март.

Заявления се подават до 31 октомври в дирекциите "Социално подкрепяне " (ДСП) по сегашен адрес, посредством ПИК или електронен автограф в Системата за несъмнено електронно връчване, както и по пощата. Всеки искащ да кандидатства може да получи нужните документи за попълване на място в Държавно стопанско предприятие или да ги изтегли от страницата на Агенцията за обществено подкрепяне на адрес: https://asp.government.bg/bg/deynosti/sotsialno-
podpomagane/sotsialni-pomoshti.

Как общественото министерство оказва помощ на хора с увеждания?

При разглеждането на заявките се взима поради дали индивидът е с увреждане, дали има деца и други Средномесечният приход за последните шест месеца на претендентите би трябвало да бъде по-нисък или еднакъв на коефициент, основан на възрастта и фамилното им състояние. Увеличението на пенсиите от 1 юли 2020 година с 6,7 на 100 няма да се отрази на правото на достъп до този тип помощ.

До момента заявки за приемането й са подали 76 138 души. Първите утвърдени заявки през юли 2020 година ще бъдат изплатени след 15 август. През предходния отоплителен сезон 2019-2020 година са издадени 252 616 заповеди за разпределяне на целева помощ за отопление на хора и фамилии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР