Близо 500 дка сухи треви, стърнища и храсти изгоряха в

...
Близо 500 дка сухи треви, стърнища и храсти изгоряха в
Коментари Харесай

Огньове изпепелиха 500 дка сухи треви в Монтанско

Близо 500 дка сухи треви, стърнища и шубраци изгоряха в област Монтана единствено за едно денонощие. При огнените бедствия няма потърпевши хора, оповестиха от oбластната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
Екипите на службата за противопожарна сигурност 10 пъти излизали в сряда по сигнали за пламнали ливади и ожънати към този момент ниви. Огнеборците загасили пожарите, само че стихиите изпепелили 330 дка до крайдунавските села Станево, Долно Линево и Горни Цибър, 50 дка край село Владимирово, 50 дка край село Златия, 5 дка край Разград и 2 дка до Ботево.
Още след първите дни на жътвата в района на Монтана зачестиха пожарите в стърнища и ливади, огнените стихии димят непрекъснато и опушват цели региони. Само бързите дейности на пожарникарите предотвратяват разрастването на огнищата и нанасянето на по-големи вреди.
Въпреки предизвестията на полицията и локалните управи недобросъвестни стопани не престават да палят треви и отпадъци и заплашват както земеделската годишна продукция и горите, по този начин и обитаеми места. Досега обаче няма хванат и осъден подпалвач, разясняват специалисти.
Екип на Регионалната работа за противопожарна сигурност и отбрана на популацията се е отзовал в сряда и на сигнал за пожар в апартамент в жилищен квартал „ Младост 2”. При идване на мястото обаче униформените открили, че стопанинът на жилището е не запомнил на включения в кухнята котлон тиган с олио. Гъстият пушек разтревожил съседите и те потърсили помощ. Пожар, потърпевши хора и нанесени вреди обаче нямало.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР