Близо 50 процента от гражданите на Северна Македония смятат, че

...
Близо 50 процента от гражданите на Северна Македония смятат, че
Коментари Харесай

Анкета: Почти 50% от Северна Македония смята, че има корупция в страната

Близо 50 % от жителите на Северна Македония считат, че корупцията участва на локално ниво, а още повече считат, че съобщаването за корупция е борба, изгубена още преди да е почнала, демонстрират резултатите от анкета на неправителствената организация Инфо център, представена от организация МИА.

Анкетата за корупцията на локално ниво, финансирана от Американската организация за интернационално развиване (USAID), е направена по телефона през януари и в нея са взели участие 1102 жители, предава Българска телеграфна агенция.

Според участниците в анкетата институциите не подхващат задоволително дейности за попречване и санкциониране на корупцията, а 60 % от интервюираните считат, че сигналите за корупция постоянно водят до проблеми за хората, подали сигнала.

Корупцията на общинско ниво съгласно жителите е най-широко публикувана при политиката и процедурите за назначение на работа /66 процента/, назначението на шефове на общински предприятия /66 процента/, подготовката на урбанистични проекти /59 процента/, издаването на позволения за строителство /62 процента/, инспекторския надзор /61 процента/, разпределението на дотациите /59 процента/ и събирането на налози /56 процента/.

32,6 % от интервюираните считат, че всички служби и позиции в локалната администрация са податливи на корупция. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР