Близо 50 души затворници осъмнали мъртвопияниБлизо 50 души затворници осъмнали

...
Близо 50 души затворници осъмнали мъртвопияниБлизо 50 души затворници осъмнали
Коментари Харесай

Масово напиване в пловдивския затвор

Близо 50 души пандизчии осъмнали мъртвопияни

Близо 50 души пандизчии осъмнали в безпаметно положение след пиянска нощ, извършена срещу всевъзможни правилници и наредби на местата за отнемане от независимост. Груповото нарушаване станало преди седмица, само че е изработен опит за прикриване на обстановката. В следствие обаче информация за всеобщото напиване стигнала до началниците на общежитието и пандиза Стоян Грозев и Запрян Илиев, които разпоредили инспекция.

Според осведомени алкохолът е бил импортиран от пандизчия, който се оплакал от зъбобол. През нощта той е напуснал спалното помещение, а в нарушаване на наредбите дежурния го извел на открито и му дал аналгин. Според очевидци, на връщане той внесъл в ТПО-то една чанта с няколко бутилки концентрат и дрога. Затворниците от цялата колиба пиянствали до сутринта.

Това обаче не е единственото нарушаване на дисциплината. Дежурният офицер не е подал сигнал до основния надзорник, нито е отбелязал случая.

В момента тече инспекция ог Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ", а съгласно източници от управлението на пандиза, виновният чиновник го чака дисплинарно наказване. На този стадий не е ясно дали ще бъде потвърдено внасянето на алкохол зад решетките, тъй като след въпросната нощ никой от пандизчиите не е тестван с алкомер. Проверяващите би трябвало да разчитат само на свидетелски показания, което обаче значи, че отговорните би трябвало да си признаят нарушаване, за което ще получат наказване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР