Близо 50 000 ветерани са получили безплатни спешни грижи за

...
Близо 50 000 ветерани са получили безплатни спешни грижи за
Коментари Харесай

Близо 50 000 ветерани са използвали безплатна спешна превенция на самоубийства през първата година от програмата, казва VA

Близо 50 000 ветерани са получили безвъзмездни незабавни грижи за предварителна защита на самоубийства през 2023 година, първата година от програмата, Министерството на ветераните ще разгласи в сряда.

През януари 2023 година Департаментът по въпросите на ветераните вкара нова политика, позволяваща на отговарящите на изискванията ветерани и някои някогашни военнослужещи в остра суицидна рецесия да отидат във всяко здравно заведение за VA или отвън VA, с цел да получат незабавна помощ без цена. Политиката покрива грижи в незабавно поделение, болнични или спешни резидентни грижи за до 30 дни и амбулаторни грижи за до 90 дни.

VA споделя, че 49 714 ветерани са се възползвали от безплатната политика за незабавна помощ защото беше прибавен тъкмо преди една година, което възлиза на повече от 64 милиона $ спестени разноски за опазване на здравето.

Проучване на университета Браун през 2021 година пресмята, че повече от 30 000 ветерани от споровете след 11 септември са починали от самоубийство, повече от четири пъти повече о...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР