Близо 47% от компаниите смятат да увеличат заплащането на своите

...
Близо 47% от компаниите смятат да увеличат заплащането на своите
Коментари Харесай

47% от компаниите у нас ще вдигат заплатите догодина

Близо 47% от фирмите считат да усилят заплащането на своите чиновници през 2020 година, демонстрира изследване на Българска търговско-промишлена палата /БТПП/, публикувано от работодателската организация, написа Dnes.bg.

Допитването е осъществено в интервала 6-12 декември 2019 година и отразява желанията на фирмите, свързани с промените на равнищата на работните заплати през 2020 година, както и бонусите, които компаниите ще дадат на своите чиновници.

Анкетата демонстрира, че 36 на 100 от компаниите ще работят към празниците, тъй като производството не разрешава спиране (25 на сто) или заради обстоятелството, че в случай че не работят ще претърпят огромни загуби (11 на сто).

От друга страна, 40 на 100 от компаниите са показали, че в дребното работни дни към празниците избират да не работят, тъй като и техните сътрудници възнамеряват да почиват в този интервал. За 14 на 100 от интервюираните разноските ще са повече от приходите и по тази причина ще преустановят работа в делничните дни към празниците.

Около 68 на 100 от мениджърите на фирмите оповестяват, че ще дават
бонуси, като 52 на 100 поради празниците, а 16 на 100 поради положителното финансово положение на компанията през тази година. При близо 9 на 100 от допитаните няма да има в допълнение заплащане за чиновниците, тъй като финансовият резултат на фирмите не разрешава спомагателни разноски.

Обичайно междинният размер на
бонусите ще бъде до 500 лева - това е резултатът от изследването, отнасящ се до 69 на 100 от допитаните. Близо една четвърт от компаниите ще зарадват своите чиновници с бонус в границите на 500 - 1000 лева, а при 7 на 100 ще е над 1000 лева

Попитани за аргументите за нарастване на работните заплати, 31 на 100 ще го създадат, с цел да покачат мотивацията на чиновниците си, при 16 на 100 главен претекст е приносът в приходите на компанията от страна на заетите. Около 28 на 100 от участвалите в допитването възнамеряват да запазят възнагражденията, единствено 1 % от компаниите чакат да понижат работните заплати и причина за това е затрудненото им финансово състояние.

Средното нарастване на възнагражденията на заетите се чака да бъде с до 10 на 100 при огромната част от интервюираните членове на БТПП (74 на сто), с растеж на заплатите сред 10 и 20 на 100 ще са към 22 на 100 от компаниите.

Вече нарастването на заплатите в обществената сфера с 10 на 100 има своя резултат и тласка и тези в частния бранш, поради огромния дефицит на служащи, разясняват от БТПП.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсичк

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР