Близо 47 000 зрелостници се очаква да се явят на

...
Близо 47 000 зрелостници се очаква да се явят на
Коментари Харесай

Близо 47 хил. днес на матура по БЕЛ, изтеглиха вариант 13

Близо 47 000 зрелостници се чака да се явят на днешната първа наложителна матура по Български език и литература. Изпитът ще стартира в 8.30 ч., а малко преди 6 часа в МОН беше изтеглена комбинацията за държавния зрелостен изпит.

Репортерът от БНР Добромир Видев изтегли в министерството тематика номер 13 като текстови вид на матурата по БЕЛ.

Между две разнообразни тематики ще избират зрелостниците според от това дали ще пишат есе или интерпретативно съчинение.

За разлика от предходни години, творбите, включени в изпита, са 27, а не 97. Всички те са изучавани.

Общият брой на въпросите остава неизменен - 41. С избираем отговор към този момент ще бъдат единствено 22 от тях - с осем по-малко от предходната година. 16 са дилемите с къс свободен отговор.

Максималният брой точки на матурата ще е 100. Изпитът се счита за изискан при най-малко 30 т., които носят оценка " Среден (3) ". Досега за това бяха нужни 23 точки.

" Времетраенето за полагане на зрелостен изпит е 4 астрономически часа, ще се организира в три обособени елементи. Срок за излизане на резултатите ще бъде до 8 юни ", разяснява пред " Хоризонт " Евгения Костадинова, шеф на Дирекция " Съдържание на предучилищното и учебното обучение " в Министерството на образованието и науката.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР