Близо 400 членове на парламенти от 28 държави отправиха призив

...
Близо 400 членове на парламенти от 28 държави отправиха призив
Коментари Харесай

Депутати от 28 държави призоваха за прекратяване на огъня в Газа

Близо 400 членове на парламенти от 28 страни насочиха апел за неотложно преустановяване на огъня във войната в Газа, съобщи ДПА.

Сред групата са американската демократка Илхан Омар и някогашният водач на английските лейбъристи Джеръми Корбин. В Германия някогашната представителка на Левицата Севим Дагделен също е част от групата, отправила апела. Тя се причисли към новосъздадената партия " Алианс на Сара Вагенкнехт " (АСВ), която е съсредоточена към някогашната лидерка на Левицата. Към апела се причислиха и други парламентаристи от Съединени американски щати и най-вече от страните от Европейски Съюз, както и от други страни - от Канада до Гана и от Чили до Турция.

" Ние се сплотяваме като законодатели от целия свят, с цел да призовем за неотложно, многостранно преустановяване на огъня в Израел и Палестина, освобождение на всички останали израелски и интернационалните заложници и улеснение на влизането на филантропична помощ в Газа ", се споделя в апела. " Освен това призоваваме съответните ни държавни управления и интернационалната общественост да съблюдават интернационалното право и да търсят отговорност за тежките нарушавания на човешките права ", допълват те.

" Това, че толкоз доста народни представители сплотиха напъните си, е мощен сигнал в интерес на мира и прекратяването на насилието ", съобщи Дагделен.

Необходимо е да се постави завършек на насилието и на филантропичната злополука, сподели тя. " Това е единственият метод да се откри излаз от спиралата на насилието и политическо решение на спора ", добави Дагделен.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР