Близо 30 000 българи участваха в традиционния първомайски митинг-шествие на

...
Близо 30 000 българи участваха в традиционния първомайски митинг-шествие на
Коментари Харесай

Над 30 000 българи поискаха справедливост сега

Близо 30 000 българи участваха в обичайния първомайски митинг-шествие на Българска социалистическа партия в интернационалния Ден на труда. С него партията откри предизборната си акция за европейските избори. Членове и симпатизанти на левицата и доста жители, пристигнали от цялата страна, се събраха на площад " Св. Александър Невски " в София. Те развяваха националния байрак, знамето на Европейски Съюз и червени знаменца. Много от хората носеха плакати с надписи " Справедливост и достолепие в този момент, " Искаме да останем в България ", " Не желаеме учтивост, а правдивост ". Членове на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия бяха облечени с бели тениски с надписи " Гласувай " и носеха транспарант " Искаме да останем в България ". С аплодисменти " Победа " и " Българска социалистическа партия " участниците в шествието посрещнаха Корнелия Нинова.

" Скъпи социалисти, симпатизанти, скъпи българи от цялата страна, да ни е цветущ 1 май, Международния ден на труда и работническата взаимност! Да ни е честита 143-та годишнина от Априлското въстание, въстание на българския дух и българското свободолюбие. Благодаря ви, че дойдохте! Вижте какъв брой сме доста и дружно, с цел да дадем вяра и религия на нашите сънародници, че може да има правдивост в този момент ", обърна се към хилядите хора Нинова, която поведе шествието. Множеството мина по ул. " Г. С. Раковски " и бул. " Дондуков " и спря в така наречен триъгълник на властта пред Министерския съвет. Празнуващите хора бяха посрещнати от представители на Националния профсъюз " Защита ", които се причислиха към шествието.

На огромната сцена с видеостена паралелно с Нинова застанаха претендентите за евродепутати. След като прозвучаха химните на България и на Европа и " Интернационала ", ръководителят на предизборния щаб на левицата за евровота Георги Свиленски откри протестния протест. " Оттук стартира нашият път към успеха. Път, който ще смъкна държавното управление на Бойко Борисов от власт. От този площад ще заявим нашата воля и висок глас за правдивост. Справедливост в този момент. Справедливост за България ", надъха множеството той. Според него първомайският протест ще даде подтик на силата и силата на претендентите, които ще ни съставляват в Европа. " В България няма правдивост, няма обективни приходи, заплати, пенсии и опазване на здравето. Стотици хиляди жители работят за жълти стотинки, които дори не получават. Стотици хиляди българи работят по 12-14 часа и няма кой да ги отбрани. Болници банкрутират една след друга, опазване на здравето няма, болните умират пред здравни заведения - ще допуснем ли това да се случва в нашата татковина? ", попита социалистът. " Никога! " - отвърнаха му хората на площада.

" България се разсъни, България не може да търпи повече. Ние сме тимът, който ще избави България. Отборът с номер 18, тимът на Българска социалистическа партия ", обърна съм към множеството депутатът Стоян Мирчев. Той уточни постройката на Министерския съвет и прикани държавното управление да си върви. " Борисов е некадърен да ръководи. Той е най-големият страхливец в страната. Ние сме алтернативата с номер 18. Ние имаме нашите " Визия за България " и " Визия за Европа ". Гласувайте за претендентите на Българска социалистическа партия на изборите на 26 май ", прикани Мирчев.

С възгласи " Победа! " беше посрещнат ръководителят на Националния профсъюз " Защита " Красимир Митов. " Управляващите ни лъжат непрестанно. Писна ни да живеем в неистина. Време е за смяна ", съобщи той и напомни, че предходната година още веднъж са били на същото място и са чествали и негодували. " Властимащите не ни чуха. Не чуха гласа на народа, че живее в бедност, в беднотия, с най-ниските заплати, при най-лошите условия на труд и неприятно опазване на здравето ", напомни синдикалният водач. Митов се възмути, че всички, които си търсят правата, биват мачкани, уволнявани и измъчвани. Искаме оставка на държавното управление, тъй като не може да ръководи България, безапелационен бе той.

Народният представител проф. Георги Михайлов прикани да спре гаврата с всички, които са ангажирани в опазването на здравето. " Докога ще продължава гаврата с медицинските сестри, чиито приходи са приравнени към най-ниските в страната? Докога младите ни лекари ще бъдат принудени да напущат България, а тези, които остават тук, - да работят на два или повече контракта, с цел да устоят своите деца и фамилии? Докога ще гаснат общинските лечебни заведения? Докога привилегия на едни лечебни заведения ще бъде да лекуват по скъпи високоплатени пътеки, а здравно неосигурените, тежко болните, безперспективните ще бъдат задача на други? Докога от пазара ще изчезват медикаменти за обществено значими болести? Докога жителите с тежки болести заради нелепи административни решения няма да имат достъп месеци наред до съществени проучвания? Докога ще бъдем първи по смъртност в Европейски Съюз и последни по дълготрайност на живота? ", попита проф. Михайлов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР