Близо 3 милиони души могат да загубят акциите си, придобити

...
Близо 3 милиони души могат да загубят акциите си, придобити
Коментари Харесай

Близо 3 милиони души могат да загубят акциите си от масовата приватизация

Близо 3 милиони души могат да изгубят акциите си , добити по време на всеобщата приватизация, оповестиха от Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ).
Те упорстват за отдръпване на Концепцията за персоналните сметки на физически и юридически лица, водени от " Централен депозитар " АД .

Искат да се понижат и даже отстранен таксите за ръководство, прекачване и най-много за заместничество .

Работодателската организация е главен изразител на ползите на емитентите (тези, които са издали базовите скъпи книжа) . Според АИКБ концепцията, която е препоръчана за публично разискване опонира и на Конституцията, и на Договора за действие на Европейския съюз.

В идея е планувано въвеждане на наложително прекачване на акциите от Регистър А на Централния депозитар в Регистър Б към капиталови медиатори .

Така всеки притежател на акции ще бъде заставен в до 1 година да ги трансферира на капиталови медиатори . Ако през тази една година притежателят на акциите не ги трансферира непринудено, те ще се трансферират без негова воля в особено основан капиталов фонд, против дялове от фонда.

След приключване на нов период и при липса на деяние от страна на притежателите на дялове, дяловете им ще бъдат национализирани и импортирани в Сребърния фонд , написа в позицията на АИКБ.
 С електронна услуга ревизираме дали имаме
С електронна услуга ревизираме дали имаме " спящи акции "

Много от притежателите не знаят дали имат такива

Към момента притежателите на акции не заплащат такси на Централен депозитар . Предприятията заплащат на Централния депозитар да поддържа Регистър А. При прехвърлянето на акциите към капиталов медиатор тези заплащания ще са за сметка на акционерите .

Това значи, че на акционерите им се предлага или от безплатния за тях Регистър А непринудено да трансферират акциите си при капиталов медиатор и да заплащат отсега нататък всички дължими такси и да изгубят акциите си по този метод в дълготраен проект, или да не подхващат нищо и да изгубят акциите си в кратковременен проект .

От АИКБ напомнят, че показаната идея не се преглежда за пръв път . Предходна ила отхвърлена от предшественика на Съвета за развиване на финансовите пазари.

Възраженията на Министерството на правораздаването, Асоциацията на индустриалния капитал в България, Асоциацията на шефовете за връзки с вложителите не доведоха до край активността на отрасловата работна група, основана от Финансовото министерство.

Работодателите приравняват конфискацията на боновете от всеобщата приватизация на конфискация на банков влог, по който няма придвижване, или на автомобил, който не се ръководи, или на неподвижен парцел, който не се употребява.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР