Близо 283 000 души са участвали днес във Франция в

...
Близо 283 000 души са участвали днес във Франция в
Коментари Харесай

Близо 283 000 протестираха във Франция, една жертва и 227 пострадали

Близо 283 000 души са взели участие през днешния ден във Франция в митингите на " жълтите жилетки " против повишаването на горивата, заяви министерството на вътрешните работи, представено от Агенция Франс Прес.
 
Една жена почина, а 227 са потърпевши, седмина от които са в тежко положение. Единият от тях е служител на реда, посочи ведомството.

 Франция митинги горива БГНЕС
До вечерта към момента 200 места оставаха блокирани от стачкуващите, протестиращи против оповестеното от 1 януари повишаване на бензина с 3 евроцента, а на дизела - с 6,5 евроцента, както и намаляването на покупателната им дарба. Една от съставените елементи за повишаването на горивата е въвеждането на екологична такса за отделяните парникови излъчвания. В сряда министър председателят Едуар Филип посочи, че държавното управление има намерение да вкара този данък макар митингите.
 
Още от сутринта протестиращите, наричани " жълти жилетки ", блокираха някои пътни артерии, достъпа до бензиностанции и до летища в цяла Франция. Хипермаркети и стеснен брой бензиностанции бяха наранени от днешното протестно придвижване. Протестите бяха помрачени от гибелта на една жена тази заран покрай Гренобъл. Шофьорка на автомобил, която трябвало да заведе щерка си на доктор, изпаднала в суматоха, откакто блокиращи пътя хора почнали да удрят по капака на колата й и тя натиснала педала на газта, при което помела демонстрантка, умряла след това.-->

 Франция митинги горива БГНЕС
В Париж демонстриращи против покачването на цените на горивата във Франция се събраха на протест покрай Елисейския замък, пеейки " Марсилезата ", заяви в. " Фигаро ". Те се пробваха да се приближат до резиденцията на френския държавен глава през улица " Фобур Сент-Оноре ", само че бяха отблъснати от силите на реда със сълзотворен газ.
 
Вътрешното министерство заяви, че по време на днешните митинги във Франция са били арестувани 117 души, от които 73-ма са оставени в ареста.
 Франция митинги горива БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР