Близо 27 000 от дружествата в Пловдив декларираха и платиха

...
Близо 27 000 от дружествата в Пловдив декларираха и платиха
Коментари Харесай

Фирмите обявяват доходите си до 30 юни

Близо 27 000 от сдруженията в Пловдив заявиха и заплатиха налозите си 10 дни преди крайния период

Остават 10 дни на компаниите и едноличните търговци да подадат годишните си заявления и да платят дължимия налог. Близо 27 000 от сдруженията в Пловдив към този момент заявиха и внесоха налозите си преди настъпването на крайния период – 30 юни, оповестяват от териториалната дирекция. От началото на годината,  над 72 000 са физическите лица, подали годишната си декларация по член 50 от ЗДДФЛ за финансовата 2022 година, като в това число са  едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане.

В същия период самоосигуряващите се лица, които правят активност като търговци по смисъла на Търговския закон, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, би трябвало да заявяват и внесат окончателните обществени и здравни осигурителни вноски. Заедно с годишната си данъчна декларация, те подават и декларация пример № 6 с общия размер на дължимите за миналата година осигурителни вноски.

От Национална агенция за приходите Пловдив припомнят, че 30 юни е последният ден и за обявление и заплащане на корпоративен налог /чл. 92 от Закона за корпоративното подоходно облагане/, налога върху разноските, налога върху приходите на бюджетните предприятия, както и на налога върху активността от опериране на кораби.

Подаването на данъчните и осигурителни заявления и документи, както и заплащането към бюджета, се правят онлайн, посредством Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите, налични с личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП)

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни заявления и внасяне на суми към бюджета може да получите от уеб страницата на Национална агенция за приходите – www.nra.bg или на телефони: 0700 18 700; +359 2 9859 6801 на цена, според цената на телефонния оператор.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР