Близо 255 000 българи са избрали да почиват извън страната

...
Близо 255 000 българи са избрали да почиват извън страната
Коментари Харесай

В разгара на летния сезон: Какви правила да спазваме при пътуване в чужбина?

Близо 255 000 българи са избрали да почиват отвън страната ни предишния месец. Според данните на Националния статистически институт и това лято Гърция и Турция са измежду най-предпочитаните дестинации зад граница. В разгара на туристическия сезон обаче има някои правила, за които туристите би трябвало да внимават, в случай че не желаят да понесат санкции или други тежки санкции.

За какво да внимаваме, в случай че сме избрали да стегнем куфара за по-далечна дестинация, поучава репортаж на Българска национална телевизия.

Ако сте стегнали куфара за Венеция, може да се наложи да го носите на ръце. Защото управляващите там са забранили влаченето на куфари на колелца. И в случай че нарушите правилото, напълно умерено ще ви глобят 500 евро. Веднъж стигнали до Венеция не би трябвало да прекрачвате още няколко забрани. Не можете да лежите на пейките (100 eвро), нито да храните гълъбите (40 евро).

Ако сте се отказали от Венеция и сте отскочили до някоя от южните ни съседки, не посягайте нито към пясъка и мидите, нито към камъчетата. Ако решите да си ги вземете, ви грозят санкции - от 1000 евро до затвор.

И в случай че у нас може да закусвате, обядвате и вечеряте на плажа, край езерото, на тротоара, в центъра или на връх Шипка, в Рим това не е напълно по този начин. Има си зони неразрешени за хранене - като да вземем за пример към фонтаните. В мечтаната дестинация Дубай пък пиенето даже на една бира в парка може да ви навлече неприятности - от санкция до затвор.

Селфитата пък са строго неразрешени на остров Пукет в Тайланд, когато сте на фона на излитащи или кацащи самолети. В взаимозависимост от вредата, която сте нанесли със селфито си, може да понесете санкция, отнемане от независимост или гибел.

И още веднъж в Тайланд, където посрещат туристите с " Добре пристигнали в страната на усмивките ", изпращането може и да се окаже невероятно. Ако някой си разреши да носи или употребява опиати, е прекомерно евентуално да приключи пътешествието си зад решетките с заплаха от смъртно наказване.

И както още веднъж тайландците обичат да споделят " Неуспехът учи индивида по какъв начин да бъде сполучлив ". Звучи правилно, само че в този случай е по-добре някои неуспехи да бъдат избегнати в точния момент. За да има в действителност усмивки и късмет за връщане обратно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР