Близо 25 души са ранени, след като висящ мост в

...
Близо 25 души са ранени, след като висящ мост в
Коментари Харесай

25 души пострадаха след срутване на нов въжен мост в Мексико

Близо 25 души са ранени, откакто провесен мост в Ел Пасео Риберено – туристическа атракция в Куернавака, се срути по време на гала по повторното разкриване на оборудването.

Кметът Хосе Луис Уриостеги Салгадо и брачната половинка му, както и членове на неговия кабинет и чиновници на кметството, са измежду ранените, като някои от тях са със счупени кости и леки пострадвания на главата, заяви Анадолската организация.

Според Енрике Клемент Галардо, началник на Департамента за гражданска отбрана на щата, сега се организира следствие.

Не е известно дали сриването на моста е породено от градивни дефекти или възстановителните работи не са били задоволително прецизни.

Работата по възобновяване на забележителността стартира, откакто управляващите откриха, че туристическата атракция е претърпяла структурни повреди след земетресението през 2017 година, посочи БГ войс.

Предварителните отчети сочат, че случаят е породен от претоварване, на което окачването не е съумяло да издържи.

Видеоклипове в обществените медии демонстрират мъж в черно, който е покрай мястото и скача на моста, до момента в който минава тълпата, преди оборудването да се срути.

“Това беше несъобразителност от страна на някого, който стартира да скача. Мостът не устоя на тежестта и ние паднахме. Някои имат счупвания и натъртвания, само че за благополучие няма съществени пострадвания ”, показа Уриостеги Салгадо пред болничното заведение, в която бяха откарани доста от ранените.

“Интересува ме повече здравето на хората, които са потърпевши и към момента са в болница. Не имам намерение да депозирам тъжба. Дори не желаех да виждам видеото, тъй като е в действителност трагично това, което преживяхме ”, добави той.

Никой не е бил задържан или упрекнат по отношение на случая.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР