Близо 2300 камиона са се струпали на украинско-полската граница заради

...
Близо 2300 камиона са се струпали на украинско-полската граница заради
Коментари Харесай

Опашка от 2300 камиона задръсти украинско-полската граница

Близо 2300 камиона са се струпали на украинско-полската граница поради блокадата от полски фермери, заяви представителят на Държавната гранична работа на Украйна Андрей Демченко.

 

" Най-големите опашки са на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Ягодин “ и „ Шегини “. Там полските фермери въобще не пропущат камионите, които се насочват към Полша. За последното денонощие към 70 товарни автомобила са минали през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Ягодин “ към Украйна, а на ж.к. пункт " Шегини " - към 20 ", цитира Демченко изданието " Обществени вести ".

 

Представител на Държавната гранична работа сподели още, че през нощта е получена информация от полска страна, че полските фермери са решили да спрат блокирането на придвижването в посока Граничен контролно-пропусквателен пункт Краковец до 13 март. „ Но дали това в действителност е по този начин, би трябвало да забележим “, добави Демченко.

 

От ноември предходната година полските превозвачи и фермери от време на време организират демонстрации, блокирайки контролно-пропускателните пунктове на границата с Украйна.

 

От 9 февруари до 10 март в цялата страна е разгласен следващ митинг против вноса на украинска селскостопанска продукция. Фермерите упорстват за ограничение или цялостна възбрана на вноса на евтини селскостопански артикули от Украйна.

 

Протестът беше подсилен от управлението на Министерството на земеделието на Полша. Както заяви депутатът от Върховната рада Ярослав Железняк, общите загуби на държавния бюджет на Украйна заради блокадата на контролно-пропускателните пунктове на полската граница възлизат на 20 милиарда гривни (над 523 млн. USD).

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР