Близо 2000 работници в най-голямото пристанище за разтоварване на контейнери

...
Близо 2000 работници в най-голямото пристанище за разтоварване на контейнери
Коментари Харесай

Пристанищни и железопътни работници стачкуват на Острова

Близо 2000 служащи в най-голямото пристанище за разтоварване на контейнери във Англия ще стартират осемдневна стачка през днешния ден поради спор за заплатите, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. Това е следващата стачка на индустриални служащи, засегнала стопанската система на Обединеното кралство, отбелязва организацията.

Работници, измежду които кранисти и оператори на машини, ще изоставен работа в пристанище Феликсстоу на източното крайбрежие на Англия, което обработва към 4 милиона контейнера годишно от 2000 кораба. Стачката идва в миг, когато хората във Англия през днешния ден се сблъскаха с спирания на транспортните услуги за трети ден тази седмица, защото хиляди железопътни служащи не престават летните стачки в търсене на по-добро възнаграждение и сигурност на работното място на фона на внезапното повишение на цените на храните и силата.

Очакваше се през вчерашния ден да се движи единствено един от всеки пет влака в Обединеното кралство, а в някои региони влаковете нямаше да се движат през целия ден. Сред засегнатите бяха почитателите на футбола и крикета, както и туристите. Прекъсванията ще продължат и през днешния ден, а профсъюзните водачи настояват, че са вероятни нови стачки.

В петък по-голямата част от линиите на лондонското метро не се движеха заради друга стачка.

Феликсстоу обработва съвсем половината от контейнерните товари, идващи в страната. Стачката може да наложи плавателните съдове да да бъдат пренасочени към други пристанища във Англия или Европа.

Все по-голям брой профсъюзи възнамеряват стачки, защото Англия е изправена пред най-тежката рецесия на разноските за живот от десетилетия насам, отбелязва АП. По последни данни инфлацията е 10,1 % - най-високата за последните 40 години - и от ден на ден британци мъчно се оправят с внезапно възходящите сметки за сила и храна, защото заплатите не съумяват да догонят разноските за живот.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР