Близо 200 милиарда турски лири ($28,7 млрд.) е достигнала сумата,

...
Близо 200 милиарда турски лири ($28,7 млрд.) е достигнала сумата,
Коментари Харесай

Ердоган изхарчил 29 млрд. долара

Близо 200 милиарда турски лири ($28,7 млрд.) е достигнала сумата, която държавното управление на югоизточната ни съседка е похарчило за справяне с последствията от ковид, заяви турският министър на финансите Берат Албайрак.

Става дума за директна финансова помощ, за отсрочено заплащане на данъчни отговорности и препоръчани изключителни облекчения в някои браншове, съобщи БНР.

Осигурена е еднократна финансова помощ от 1000 турски лири (около 300 лева) за 4,4 млн. фамилии, заяви турският финансов министър.

Хората, изгубили работата си заради рецесията, към този момент аплайват за приемане на средствата посредством портала на турското електронно държавно управление. Друга част от най-нуждаещите се към този момент са получили финансова помощ.

8,4 милиарда турски лири (около 2,2 милиарда лева.) са били изплатени на 450 000 микро- и дребни бизнеси.

Около 270 000 обекта са били затворени поради ковид в югоизточната ни съседка, 1,5 млн. души са останали без работа, а 2 млн. са в неплатен отпуск. Това пресметнаха в бюлетина си за април от сдружението на турските архитекти и инженери (ТММОВ).

За пети следващ ден жертвите от ковид в Турция понижават, сочат данните, оповестени от здравния министър на страната в петък.

Въпреки това броят на инфектираните остава висок – съвсем 105 000 души.

Общият брой на случаите с летален излаз в страната доближи 2600, само че експертите считат, че заболяването навлиза в платото на разпространяването си.

В петък за първи път броят на излекуваните пациенти за едно денонощие надвиши броя на новозаразените.

Евакуирането на турски жители от чужбина е завършило, оповестиха още управляващите в Турция.

По данни на външното министерство от началото на акцията по прибирането им към 40 000 турски жители са били върнати в страната от над 75 други страни.

От 24 април нататък над 23 500 души са сложени под карантина в разнообразни общежития, а съвсем 33 000 души, за които карантината е завършила, са били освободени от нея.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР