Близо 20 стоки от Украйна, включително зърно, няма да бъдат

...
Близо 20 стоки от Украйна, включително зърно, няма да бъдат
Коментари Харесай

Близо 20 стоки от Украйна няма да бъдат допускани в България за 2 месеца

Близо 20 артикули от Украйна, в това число зърно, няма да бъдат допускани в България през идващите два месеца.

За интервала от 24 април до 30 юни 2023 година на територията на Република България няма да бъдат допускани избран брой артикули с генезис от Украйна. Това реши Министерският съвет на днешното си съвещание.

Забраната се отнася до над 20 артикули:

Мека и твърда пшеница, пшенично брашно, семена от слънчоглед, слънчогледово масло, царевица, пчелен мед и пчелни артикули, сурово мляко, изсъхнало мляко, млечен концентрат, орехи, лешници, яйца, птиче месо, свинско месо, овче и козе месо, ръж, ечемик, овесени ядки, сорго, елда, нишестета, инулин, пшеничен глутен, соя, ленено семе, рапица, вино, винен оцет, етилов алкохол.

Забраната няма да бъде прилагана за директно преминаващите артикули през територията на България, ако партидите са в профилирани транспортни средства, запечатани и пломбирани на границата, без да се позволява разтоварване и претоварването им на територията на страната ни. Забраната не важи и ако в декларацията, съпътстваща пратката, се заявява, че крайната дестинация на товара не е Република България.

Правителственото решение регистрира нуждата от застраховане директното прекосяване през коридорите на солидарността на доставките от жизненоважни храни за най-нуждаещите се в трети страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР