Близо 20 души са ранени в Източна Германия в резултат

Близо 20 души са ранени в Източна Германия в резултат ...

20 ранени от бурните ветрове и гръмотевичните бури в Източна Германия.


Близо 20 души са ранени в Източна Германия в резултат на бурни ветрове и гръмотевични бури, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

В Бланкензее, провинция Мекленбург-Предна Померания, осем души са били ранени снощи от клон на паднало дърво по време на сватбено тържество на открито. В Берлин 11 души са пострадали, когато дърво паднало върху група празнуващи на открито. Пътници в кабриолет също са били ранени от паднали дървета.

Общественият транспорт в Берлин бе спрян за два часа във вечерния пиков час заради бурята, а няколко влака от градската железница закъсняха тази сутрин. В Магдебург на 156 км. югозападно от Берлин, мълния е повредила сграда, но няма ранени при инцидента.

Шведският в."Афтонбладет" съобщи, че вероятно мълнии са причинили смъртта на пет коня във Ваксала, близо до Упсала, на около 70 км от Стокхолм, и са предизвикали няколко пожара в района.

На летището в Копенхаген в Дания служител бе ударен от мълния и бе закаран в болница, без обаче да е получил застрашаващи живота наранявания. 

Източник: novini.bg