Близо 20 декара борова гора горяха в землището на град

...
Близо 20 декара борова гора горяха в землището на град
Коментари Харесай

Горя борова гора в землището на Ветово

Близо 20 декара борова гора горяха в землището на град Ветово. За да потушат пламъците, на помощ са изпратени и огнеборци от Русе. Съмненията са за тенденциозен палеж.

Ветово

Пожарът е избухнал в боровата гора в местността „ Амзата ", която е благосъстоятелност на държавното лесничейство. Пламъците са унищожили отрязани и подредени дървета. Пострадали са стволовете на борове. Сечището е запалено от четири места.

Въпреки труднодостъпния терен, огнеборците са съумели да предотвратят разрастването на пожара в прилежащите дъбови гори. По думите на хора от региона, които не пожелаха да застанат пред камерата ни, гората е подпалена поради неуредени сметки сред дървосекачи и предприемача, който ги е наел.
Георги Георгиев - кмет на община Ветово: Аз считам и хората експерти, които се занимават с това, че най-вероятно пожара е тенденциозен, защото той е далечен от обитаемото место. Няма кой да мине и да сътвори такава конюнктура, с цел да стане пожар и в това време той е разпален на няколко места. Красимир Йорданов: Досега не сме имали такива пожари, фрапиращи, които се случват напоследък.
Какви са вредите от пожара занапред ще се прецизира. Разпитани са служащи от Котел, които са били наети, с цел да секат дърва в региона. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР