Близо 2 млн. лева ще бъдат инвестирани в археологически проучвания

...
Близо 2 млн. лева ще бъдат инвестирани в археологически проучвания
Коментари Харесай

Инвестират близо 2 млн. лева в археологически проучвания по строежа на АМ „Хемус“

Близо 2 млн. лв. ще бъдат вложени в археологически изследвания по изграждащото се трасе на Автомагистрала „ Хемус “. Агенция „ Пътна инфраструктура “ разгласи по рамковото съглашение сред АПИ и НАИМ-БАН две предложения по Закона за публичните поръчки за осъществяване на археологически изследвания. При осъществяването на огромни пътни обекти организацията е възложител както на дейностите по създаване на правите, по този начин и на археологическите изследвания.

По трасето на Автомагистрала „ Хемус “ от пътен възел „ Боаза “ до пътен възел „ Каленик “ ще бъдат проучени 11 археологически обекта на територията на област Ловеч. Предполага се, че преобладаващата част от тях са могили, както и многослойни селища от разнообразни исторически столетия. Ще бъдат осъществени и наблюдения на сектор 1- от пътен възел „ Боаза “ до пресичането с пътя сред Луковит и Угърчин, в това число пътен възел „ Дерманци “ (от км 87+800 до км 103+060), и сектор 2 - от края на пътен възел „ Дерманци “ до връзката с пътя - Радювене - Катунец, в това число пътен възел „ Каленик “ (от км 103+060 до км 122+260).

Прогнозната стойност на поръчката е 1 890 000 лева без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване е сред 40 и 80 дни за обособените обекти.

Ще се търсят археологически обекти и в секторите 4, 5 и 6. Това е трасето от края на пътен възел „ Плевен “ при пресичането с път Плевен - Ловеч до връзката с Русе - Велико Търново, в това число и пътния възел на автомагистралата в област Велико Търново.

Прогнозната стойност на поръчката е 28 000 лева без Данък добавена стойност или 33 600 лева с Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване е 20 дни.

Над 4000 души работят на трасетата на „ Хемус “. Цялостното доизграждане на автомагистралата до 2024 година е главен приоритет в управническата стратегия на държавното управление. Строителството на „ Хемус “ ще обезпечи бърза и безвредна пътна връзка сред София и Варна.

Припомняме, че е открита тръжна процедура за определянето на реализатор на строителния контрол при построяването на последните 88,9 км от Автомагистрала „ Хемус “. Това е правата сред 222-ри и 310-ти километър - след връзката с пътя Русе - Велико Търново до строящия се сега сектор Белокопитово – Буховци.

Прогнозната стойност на публичната поръчка е над 21,414 млн. лв. без Данък добавена стойност и е разграничена на три обособени позиции.

Срокът за приемане на офертите изтича в 17:30 ч. на 30 юли.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР