Близо 2 милиона работещи в Германия може да получат значително

...
Близо 2 милиона работещи в Германия може да получат значително
Коментари Харесай

Германия вдига значително минималната заплата

Близо 2 милиона работещи в Германия може да получат доста нарастване на заплащането. Това е контрактувано от трите политически партии, които ще образуват ново държавно управление, което ще бъде ръководено от социалдемократа Олаф Шолц, който ще наследи Ангела Меркел като канцлер на най-голямата европейска стопанска система.

Като част от съдружното съглашение, страната възнамерява нарастване на минималното възнаграждение на 12 евро на час от актуалните 9.60 евро на час. Увеличението e с внушителните 25%.

Промяната може да усили приходите на близо 2 млн. души в Германия, които работят на минимална заплата, което съставлява към 5% от всички служащи в стрaната, показва Карстен Бжески, икономист от ING. По думите му, решението може да се дефинира като " доста ", предава CNN.

- Immigrants able to apply for citizenship after five years and allow dual citizenship.
- 12 euro minimum wage.
- Plans to legalize the regulated sale of cannabis.
- Build 400,000 new apartments a year to fight a housing crisis.
- Lower the voting age to 16.
— DW News (@dwnews)

Минималното възнаграждение в Германия към този момент беше увеличено до 10.45 евро на час, като смяната би трябвало да влезе в действие от юли 2022 година Коалиционното съглашение не показва по кое време ще влезе в действие новото по-високо минимално заплащане.

Икономистът от UBS Феликс Хюфнер разяснява, че решението ще " ускори общия напредък на заплатите " в немската стопанска система, само че въпреки това ще предизвика напън върху необятен набор от хонорари в страната.

Германската централна банка предприе необикновен метод през тази седмица, като обществено подлага на критика нарастването на минималната заплата, акцентирайки, че то ще засегне хората, които печелят повече.
Инфлация и минимално възнаграждение



Икономисти и законотворци по света преглеждат нарастването на заплатите като основен съставен елемент за инфлацията., което е най-високото ниво от близо три десетилетия. Очевидните аргументи за високата инфлация са скокът в цените на енергийните артикули и повишаването на храните.

Германия вкара за първи път минимално заплащане на национално равнище в размер на 8.50 евро на час през 2015 година

Въвеждането на минимална заплата набира от ден на ден последователи в Европа, защото доста страни нямат идея за най-малък размер на възнаграждението. Това се случва на фона на намаляване на въздействието на работническите организации.

Европейската комисия отбелязва мощно намаляване на каузи на служащите в Европейски Съюз, които имат групови трудови контракти, в интервала сред 2000 година и 2015 година, като спадът е изключително мощен в страните от Централна и Източна Европа.

Европейският съюз показа ново законодателство през този месец, което цели увеличението на минималното заплащане в страните от Европейски Съюз. Законът планува минималната заплата да бъде в размер на най-малко 50% от междинното заплащане във всяка страна.

Така или другояче, актуалното минимално заплащане в Германия е измежду най-високите в Европейския съюз.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР