Близо 2 години след арестите във Фонда за лечение на

...
Близо 2 години след арестите във Фонда за лечение на
Коментари Харесай

Започва делото срещу бившия директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров

Близо 2 години след арестите във Фонда за лекуване на деца в Специализирания углавен съд стартира делото против някогашния шеф на Фонда Павел Александров. Той е упрекнат, че персонално е стимулирал останалите три подсъдими - Катерина Котева, Татяна Радева и Станислава Горанова, да вземат участие в ръководеното от него незаконното съдружие.

На 20 април 2016 година проверяващите оповестиха, че са разрушили корупционна скица за източване на Фонда. Тогава министър председателят Бойко Борисов дефинира акцията като „ избродирана “. Междувременно разследваните от осем станаха четирима.

На 500 страници обвинителният акт уличава Павел Александров и останалите подсъдими чиновници на Фонда в незаконен сговор за нелегално заграбване и непозволено разходване на средства, за прекачване на отговорности на фонда към НЗОК и за длъжностни закононарушения.

Миналият август спецсъдът върна на изправителен прокуратурата поради противоречивост на обвинителния акт. Определението беше доказано и от второинстанционния апелативен спецсъд, защото - излиза наяве от претекстовете на съдиите Емилия Петкова, Венелин Иванов и Красимира Костова, те не са разбрали тезата на прокуратурата.

Нещо повече - тримата магистрати обръщат внимание на профилираната прокуратура, че в случай че реши да поправя обвинителния акт, би трябвало да обърне внимание освен на неговата юридическа, само че и на лексикалната и граматическата му изисканост и „ да го изчистят от излишно обременяващи повторения “.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР