Близо 160 военнослужещи от 37-ия контингент от Въоръжените сили на

...
Близо 160 военнослужещи от 37-ия контингент от Въоръжените сили на
Коментари Харесай

37-ят контингент от въоръжените ни сили се завърна след успешно участие в мисията на НАТО в Афганистан

Близо 160 военнослужещи от 37-ия контингент от Въоръжените сили на Република България се завърнаха рано тази заран, 29 май, от Афганистан, където в продължение на 6 месеца участваха в задачата на НАТО „ Решителна поддръжка “.

На летище София те бяха посрещнати от командира на Бригадно командване - Благоевград полковник Красимир Кръстев. Той им благодари за безупречната работа и акцентира, че с професионализма си са съдействали за издигане на престижа и престижа на Българската войска.

37-ият контингент е формиран от народен детайл, екип от съветници, рота за защита на летище Кандахар и щабни офицери. По време на задачата „ Решителна поддръжка “ българските военнослужещи извършиха сполучливо всички сложени задания, свързани с денонощни наряди в разнообразни бази и обекти на НАТО, механизирани и пеши патрули, образование, съветване и подкрепяне на афганистански формирования.

Национален пълководец на контингента е полковник Митко Димитров от Инспектората на Министерството на защитата, помощник-национален пълководец и народен пълководец на контингента в Кабул е полковник Румен Стамов от Съвместното командване на силите, а пълководец на ротата за защита – майор Калоян Стоянов от военно формирование 54 990 – Враца.

Преди броени дни беше осъществено формалното предаване на отговорностите в задачата на НАТО „ Решителна поддръжка “ на 38-мия български боен контингент в Афганистан.

Церемонията по разформироването на 37-мия контингент ще се организира на 31 май 2019 година в центъра на Благоевград.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР