Близо 150 акта от началото на годината са съставени на

...
Близо 150 акта от началото на годината са съставени на
Коментари Харесай

Подпукаха такситата копърки, пет въртели с помпички

Близо 150 акта от началото на годината са формирани на таксита в региона на столичното летище за нарушавания и нерегламентиран транспорт на пасажери, което прави по приблизително 4 дневно за 6-те седмици на 2018 година, оповестиха от полицията.

До момента са извършени 830 профилирани инспекции на чиновници на Групово дело " Национална полиция " и ИА " Автомобилна администрация “.

Въпреки, че и метрото стигна до Летище София, пред Терминал 1 и Терминал 2 не престават да дебнат копърки, които дерат наивни чужденци.

Заловен е лидер, който е правил транспорт на пасажери против възнаграждение без да има лиценз за тази активност. Наложена му е насилствена административна мярка и е формирано досъдебно произвеждане.

В пет таксиметрови автомобила са открити инсталирани устройства за манипулиране на данните на таксиметровите апарати, така наречен " помпи “, които надуват сметките до тавана.

Две таксита са спрени краткотрайно от придвижване заради открити механически неизправности.

Други най-често срещани нарушавания са: ръководство с изтекло наказателно разпореждане или без уверение за лидер на лек таксиметров автомобил; липса на уверение за психическа валидност, както и непопълнени пътни книжки.

Констатирани са и случаи, при които водачи са управлявали таксиметровите коли без да са употребили наложителната седмична отмора.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР