Близо 15 хил. грешки (14 714) в протоколите с резултатите

...
Близо 15 хил. грешки (14 714) в протоколите с резултатите
Коментари Харесай

Близо 15 хил. грешки в протоколите откри изборната администрация

Близо 15 хиляди неточности (14 714) в протоколите с резултатите от секциите е разкрила Централната изборна комисия (ЦИК). Това сочи разбор на несъответствията, на уеб страницата на администрацията. Грешките са позволени в 2757 протокола. Или с други думи, защото секциите в страната и чужбина са общо над 12 хиляди, се обрисува, че 22% от протоколите (един от всеки пет) са сбъркани при първите стадии от отчитането на вота.

 Окончателнo: ГЕРБ води с близо 49 хиляди гласа, невалидните бюлетини са пет пъти повече Окончателнo: ГЕРБ води с близо 49 хиляди гласа, невалидните бюлетини са пет пъти повече

Целта на разбора на сходствата е таман да откри тези неточности и да ги поправя. Тоест би следвало несъответствията да са отстранени: " Когато изборната документи бъде предадена на ЦИК, всички данни от протоколите се вкарват още веднъж от екип на " Информационно обслужване " - към този момент подобен, който работи в ЦИК, без връзка с предното въвеждане. Всички протоколи, при които има разминаване сред метода, по който първият и вторият оператор са въвели информацията, се преглеждат от двама членове на ЦИК, без значение един от различен, с цел да дефинират кой е правилният. Имайте поради още нещо - протоколите, които са сканирани и излизат на страницата на ЦИК още в изборната нощ, са сканирани преди първото и второто въвеждане. Т.е. някои неточности в тези протоколи, които след това стават обект на медийни тълкования, ЦИК от дълго време е отстранила ", изясни процеса на поправяне на грешките.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР