Близо 15 000 поръчани автомобила не са доставени в срок

...
Близо 15 000 поръчани автомобила не са доставени в срок
Коментари Харесай

Хаос с поръчките и доставките на нови коли в Германия

Близо 15 000 поръчани автомобила не са доставени в период на клиентите

Ситуацията с доставките на нови коли е като на всички места по света – поръчаните коли се бавят, а това изнервя както търговците, по този начин и клиентите, сигнализира

Проблемът обаче е на път да стане още по-голям, счита вицепрезидентът на асоциация на немския авто превоз (ZDK) Томас Пекрун.

„ В момента автомобилните производители и вносителите трансферират проблемите си към дилъри и клиенти. Търговците непрестанно се оплакват от увеличение на броя на направените от тях поръчки, което до неотдавна се случваше авансово рядко – по предписание, когато на някой модел му следва промяна на генерации. Сега обаче това е ежедневие и е огромен шанс, в случай че някой клиенти си поучи колата в конфигурацията, която е поръчал “, изясни Пекрун.

Проучване на асоциацията за януари демонстрира, че 80% от общо 884 дилърства на разнообразни марки оповестяват за сходни случаи с доставките. Към момента над 14 600 към този момент поръчани нови коли към момента не са пристигнали при притежателите си, макар че периодите за доставка са изтекли от дълго време.

„ Това са огромни цифри. Обикновено сходни неща се случват рядко – може би 2-3 годишно в една автокъща. Сега при някои от тях закъсняват по 100 и повече коли. Нали можете да си визиите какво мислят клиентите за този търговец? Човек остава с усещане, че производителите и вносителите не вършат нищо, с цел да подобрят обстановката и просто трансферират казуса на дилърите и клиентите. Те, от своя страна, не могат да сторят нищо, само че са доста изтощени от дългото очакване “, споделя Пекрун.

Той добави, че честа процедура в последно време е клиентите да не получават колата в конфигурацията, в която са я поръчали. В множеството случаи обаче производителят и вносителят не оферират отплата както за забавянето, по този начин и за грешката. А това е изцяло неприемлива обстановка за един цивилизован пазар, изключително откакто той претърпя въздържан срив през 2021 г.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР