Близо 1460 души са установени от МВР да шофират след

...
Близо 1460 души са установени от МВР да шофират след
Коментари Харесай

За две седмици: Хванаха 1460 пияни и 731 дрогирани шофьори

Близо 1460 души са открити от Министерство на вътрешните работи да карат след приложимост на алкохол, а 731 под влияние на опиати. Това демонстрират междинните резултати на профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. 

Данните са за интервала от 8 юли до 21 август. Те се дават ежедневно от Министерство на вътрешните работи на формалната интернет страница.

Проверените транспортни средства от началото на интервенцията са над 370 000. До момента са формирани повече от 100 000 фиша и над 29 000 акта за административни нарушавания.

Специализираната акция беше оповестена на 7 юли. Малко след встъпването си в служба вътрешният министър Иван Демерджиев разпореди 13 ограничения, част от тях плануват включването на към 8500 чиновници в обезпечаване на сигурността на придвижването по пътищата, а за главен способ за превантивно влияние и надзор се вкарва тъй наречените „ линеен метод “. 

Мерките плануват завишаване на контролната активност в обитаемоте места по повод ръководството на моторни транспортни средства от неправоспособни водачи, както и нараснал надзор, с цел да не се позволява ръководството на товарни коли след приложимост на алкохол, директно след тръгване от местата за престой и паркиране.

От през днешния ден стартира нова профилирана полицейска интервенция с фокус спазването на Закона за придвижване по пътищата. Проверките ще се правят по метода широкообхватен надзор. Целта е да се обхване оптимален брой водачи и транспортни средства, които да бъдат проверявани. Планирано е инспекциите да се вършат регулярно всяка седмица на територията на разнообразни регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи в страната.

Според статистиката на Министерство на вътрешните работи от началото на годината броят на тежките произшествия е 4051. Загиналите в пътни произшествия за този интервал са 327, а ранените - 5164. Починалите в произшествия са със 17 повече от тези за същия интервал през 2021 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР