Близо 1400 работници ще бъдат освободени от трите завода на

...
Близо 1400 работници ще бъдат освободени от трите завода на
Коментари Харесай

Без работа остават 1400 работници от заводите АЛС България

Близо 1400 служащи ще бъдат освободени от трите завода на "АЛС България ". Южноафриканският вложител в производството на кожени тапицерии за коли се изтегля от България. Видно от Информационната система за производства по неплатежоспособност, сдружението „ АЛС България “ е входирало искова молба за оповестяване в неплатежоспособност в Софийски областен съд.

Към момента е открито, че работодателят няма отговорности към чиновниците си.

Агенцията по заетостта и Изпълнителна организация „ Главна ревизия по труда “ са в подготвеност да осведомят и съветват служащите и чиновниците, които следва да бъдат освободени от „ АЛС България “ ЕООД. Работниците и чиновниците ще бъдат съветвани за посредническите услуги на Агенцията по заетостта, посредством които могат да бъдат устроени допустимо най-бързо още веднъж на работа. Ще получат информация и за опциите за трудова подвижност и придобиване на нови познания и умения посредством включване в образования. От Инспекцията по труда ще ги срещнат с правата им по Кодекса на труда по отношение на преустановяване на трудовите правни отношения, свързани с погашение на компенсации, с документите, които следва да бъдат завършени и предоставени на служащите.

Екип на двете институции ще се срещне и с работодателя, с цел да го съветва за отговорностите му по повод законосъобразното преустановяване на трудовите правни отношения на работещите, процедурата за всеобщи уволнения, оповестяването на престой и за други отговорности, свързани с трудовото законодателство. Ще се търси и неговото подпомагане, с цел да може консултациите от страна на специалистите на Агенцията по заетостта и Инспекцията по труда да бъдат осъществени на територията на индустриалните обекти на сдружението за улеснение на служащите и чиновниците.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР