Близо 13 ч. бяха нужни на депутатите да приемат само

...
Близо 13 ч. бяха нужни на депутатите да приемат само
Коментари Харесай

Тече историческа драма с бюджета! Какво се случва

Близо 13 ч. бяха нужни на депутатите да одобряват единствено член 1 от проектозакона за държавния бюджет за 2022 година Часовете минаха повече във взаимни реплики и отговори на тях, процедурни хватки, разногласия за свършеното от предходните ръководещи и желанията на актуалните и обвиняване, че същинският бюджет ще бъде признат с актуализацията му през юли.

Гневът на опозицията бе провокиран от решението на председателстващия съвещанието Кристиан Вигенин да не даде думата на 10 записали се за изявление в опит да постави завършек на опитите изкуствено да се удължават диалозите и да се мина към гласоподаване. Въпреки гласуването да се приключи дебатът, той продължи до 19 ч.

Да няма бюджет към този миг на годината е казус от близо 25 години. Новата власт реши да приложи автоматизирано през първите 3 месеца на годината фискалния план за 2021 година, признат още от кабинета " Борисов 3 ".

Депутатите още веднъж не одобриха да се гласоподава предлагането на ГЕРБ за на ниска цена ток за общински сдружения, учебни заведения, храмове и други - настояването на ексуправлвяващите да бъде включена изключително тази точка в дневния ред, беше отхвърлено. Бяха отхвърлени и всички останалите оферти на опозицията в лицето на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ".

" Не се вживявайте толкоз, остават единствено 50 гласувания ", обърна се към развълнувалите се и изтощени депутати ръководителят на Народното събрание Никола Минчев малко преди 21 часа.

" Виждам, че огромна забава върви от дясната страна, при вицепремиерите. Очевидно не разбрахте, че би трябвало да гласуваме помощите за тези, които се отопляват с дърва и пелети. Вие тук, живеещите в София, се отоплявате с мораториума. " - съобщи с изострен звук депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай.

В последна сметка към 21 часа националните избраници взеха следващата си отмора, този път от половин час.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР