Близо 120 са заведенията с т.нар. летни градини в централната

...
Близо 120 са заведенията с т.нар. летни градини в централната
Коментари Харесай

Промяна в ЗУТ удря близо 120 заведения в Плевен

Близо 120 са заведенията с така наречен летни градини в централната част на Плевен, които ще би трябвало да се съобразят с новите промени в Закона за устройство на територията /ЗУТ/. Собствениците на кафенета, които досега имат позволения да слагат преместваеми уреди, в едногодишен период би трябвало да приведат и разрешенията, и обектите си в сходство с новите разпореждания на Закон за устройство на територията. Срокът към този момент тече – от 1 април 2019 година, заяви през днешния ден основният проектант на Община Плевен Светослав Митев.
„ В Закон за устройство на територията към този момент има условие за такива обекти да се изготвя цялостна и подробна планова документи , която ще се преглежда на съвещание на експертен съвет. Тя би трябвало да съдържа планови елементи, които да бъдат архитектурно-художествено свързани с градския дизайн. Трябва да дава отговор и на други естетически индикатори. Да има конструктивно-инженерна част и цялостни планове за мрежата на техническата инфраструктура. Обекти, които оферират пуканки, царевица, сладолед и така нататък, би трябвало да показват документи за документ на съответното оборудване, от които да е видно, че то дава отговор на условията на Агенцията по храните и здравно-хигиенните правила. Освен това Общинските препоръки по места имат право да одобряват разпореждания, с които да образуват спомагателни условия към преместваемите уреди. “, разясни арх. Митев.
В Плевен най-„ обитаема “ със заведения, които са се разширили с летни градини, е пешеходната зона от площад „ Свободата “ до постройката на театъра. На тази зона следва огромна реорганизация. Проектът за реконструкцията преди две седмици беше прегледан от експертен съвет. В него са отразени зоните на летните градини, които ще бъдат съобразени с цялостната визия на самия план. Всеки съответен случай ще се преглежда настрана съгласно действителната конюнктура, заяви още арх. Митев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР