Близо 100 са подадените кандидатури в категория Спорт за 12-о

...
Близо 100 са подадените кандидатури в категория Спорт за 12-о
Коментари Харесай

Близо 100 са кандидатурите в категория Спорт на фондация „Енчо Керязов“

Близо 100 са подадените кандидатури в категория " Спорт " за 12-о издание на " Нощ на звездите ". Спектакълът, който е отдаден на надарените деца на България се проведена от фондация " Енчо Керязов " в три раздела " Спорт ", " Образование " и " Изкуство ". И тази година в категория " Спорт " кандидатури са подали международни, европейски първенци и международни рекордьори.

" Общият брой на кандидатурите приказвам съответно за категория " Спорт " са малко под 100. Някои от тях не са попълнили вярно формуляра, за това ще има в допълнение позвъняване и свързване с треньора, който е подал заявката, с цел да се отстранят нередностите. Радостно е, че подадените кандидатури и тази година са извънредно стойностни - кандидатствали са международни шампионки, международни първенци, европейски първенци, международни рекордьори ", сподели патронът на фондацията Енчо Керязов.

" През тази година огромните достижения не са в бойните спортове. Много съществени кандидатури има в леката атлетика, имаме огромни триумфи и в така наречен модерните спортове. В брейка, който към този момент е и олимпийски спорт, имаме международен първенец със международен връх. Имаме повторен международен първенец по стрийт фитнес. Бадминтонът е с кандидатура от европейска шампионка. Много съм щастлив, че за първи път от 12 години с доста сериозна номинация е спортната гимнастика. Тенисът също е показан с забавни претенденти. Номинираните са от Хасково. Виждаме какъв брой е значим е положителния образец в лицето на Григор Димитров, който е съумял да въодушеви и стимулира доста младежи в този град. За първи път има и представител във ветроходството, както и в ръгбито ", добави световноизвестният цирков актьор.

Имената на претендентите, които ще доближат до полуфинала ще станат ясни на 10 май.

" Надявам се до 10 май комисията по желание да е подготвена и да обявим по азбучен ред десетте полуфиналиста, а по-късно ще съобщим и имената на тримата финалисти. Победителите в трите категории ще станат ясни на 26 август в Античния спектакъл по време на 12-о издание на " Нощ на звездите ", добави Енчо Керязов.

Организаторите чакат и тази година формален посетител на шоуто да бъде президентът Румен Радев.

" Има оправена покана към президентът. Имам неговото увещание, че ще участва. Аз съм извънредно признателен, тъй като това е едно голямо почитание от най-голямата институция в страната. И тази година присъединяване в програмата ще вземе националната гвардейска част. Те прибавят изключителна церемониалност на целия театър, има едно чувство за национална горделивост. Изключително признателен съм на Министерство на науката и образованието, на Министерство на младежта и спорта и на Министерството на културата, тъй като посредством тях ние успяхме да достигнем до извънредно огромен брой деца, които съумяха да подадат своите кандидатури ", приключи заместник-кметът по спорта в община Ямбол.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР