Близо 100 000 безработни на възраст над 50 години са

...
Близо 100 000 безработни на възраст над 50 години са
Коментари Харесай

ДОБРА НИША: 100 хиляди безработни над 50 са намерили заплати

Близо 100 000 безработни на възраст над 50 години са почнали работа в действителната стопанска система с поддръжката на бюрата по труда в интервала 2021-2022 година Това демонстрира Отчетът за осъществяването на Националната тактика за деен живот на възрастните хора, оповестяват от държавната пресслужба. 

Документът, който обгръща интервала 2021-2022 година, съдържа данни за осъществяването на включените в тактиката стратегии за претовареност на възрастните хора и за възстановяване на ограниченията за здравна предварителна защита. Отчетът включва и действия, свързани с насърчаването на ученето през целия живот и доброволчеството, както и ограничения за консолидиране на възрастните в образования за повишение на техните познания, умения и професионална подготовка.

Включените в тактиката ограничения и действия подкрепят адаптирането на обществения бранш към процеса на застаряване на популацията и превъзмогването на следствията от него върху действието и финансовата непоклатимост на пенсионната система, както и върху системите на опазването на здравето, общественото подкрепяне, образованието и пазара на труда.

Изпълнението на ограниченията води и до основаване на по-добри условия за приобщаване на възрастното население в публичния и икономическия живот.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР