Близо 1.2 тона различни видове дезинфектант ще бъдат изразходвани на

...
Близо 1.2 тона различни видове дезинфектант ще бъдат изразходвани на
Коментари Харесай

Над 1 тон дезинфектанти ще се изразходват на по време Sofia Open

Близо 1.2 тона разнообразни типове дезинфектант ще бъдат изразходвани на шампионата по тенис " Sofia Open 2020 ", а всеки от екипа, който се грижи за дезинфекцията на " Арена Армеец ", изминава по към 15 километра дневно.

Противоепидемичните ограничения на последното съревнование за годината от календара на АТП са извънредно строги и се съблюдават прецизно. Цялата зала се дезинфекцира заран преди старта на програмата, през целия ден и след края на последните мачове.

Кортът и всички такъми към него също се обеззаразяват след всеки мач.

По график се чистят и колите, които возят играчите, като в тях не може да има повече от двама души. Дезинфектанти, обезпечени от сътрудниците на шампионата медицински комплекс " Софиямед " и най-големия производител на дезинфектанти, антисептици, професионални детергенти и индустриални обезмаслители в България " Hygiene Medical Industry ", са сложени на всички места, където има човекопоток.

Освен непрестанната стерилизация, доста прецизно се съблюдават и останалите противоепидемични ограничения - феновете и публицистите са настанени през две седалки, като всички, които не се употребяват, са запечатани. На играчите и уредниците се вършат регулярни PCR-тестове от Акредитираната лаборатория на " Софиямед ". Температурата се мери при влизане в залата. Всяка заран се попълня специфичен онлайн здравен въпросник към АТП.

Залата е разграничена на разнообразни зони за достъп, като в доста случаи даже хора от един екип нямат допир между тях, поради другия вид отговорности, които извършват.

Освен всички противоепидемични ограничения и настоящи разпореждания в България, при организирането на " Sofia Open 2020 " се следва и непоколебим медицински протокол на АТП, написан на 54 страници, съдържащи правила за провеждането на шампионата с един главен акцент - запазване на общото здраве.

Като част от специфичните противоепидемични правила и ограничения на АТП за осъществяване на конкуренция от тура са анулирани всички събития с тенис звездите отвън мачовете им от шампионата. Забранени са сесиите за подписи, раздаването им при овакантяване на корта и нито един човек от публиката не може да бъде в контакт с тенисист, участващ в шампионата. Самите играчи и представители на щабовете им са задължени да съблюдават отдалеченост от 2 метра при напредването си до корта. А самото придвижване на играчите е лимитирано и съгласно авансово оповестен проект.

" Искам да кажа огромно благодаря от мен и всички други тенисисти, които сме тук, на всички работещи на първа линия - на всички, които се грижат за шампионата в София, на всички в България и на всички по света ", съобщи някогашният номер 1 в света на двойки и финалист на Sofia Open 2020 Джейми Мъри (Великобритания).

" Благодаря на всички, които работят на първа линия. Благодаря ви доста, че се жертвате в името на нашето здраве. Оценявам го доста. Надявам се да бъдете здрави ", разяснява лидерът в схемата на сингъл в София и 12-и в международната класация Денис Шаповалов (Канада).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР