Близнаци са били задържани за убийството на 24-годишния Д. М.

...
Близнаци са били задържани за убийството на 24-годишния Д. М.
Коментари Харесай

Прокуратурата задържа близнаци от Цалапица за съучастие в убийство на 24-годишен мъж

Близнаци са били арестувани за убийството на 24-годишния Д. М. в Цалапица. Районната прокуратура в Пловдив заяви, че ги е подвела под отговорност за укриването на тялото на младия мъж , който бе открит мъртъв в покрайнините на село Цалапица на седмия ден от изгубването му.

По делото за убийството, което се води от Окръжна прокуратура-Пловдив, като обвинен е притеглен Р. Б., на 30 година, за това, че на 20.07.2023 година в с. Цалапица, обл. Пловдив, съзнателно е умъртвил Д. М., на 24 година, като убийството е осъществено с особена свирепост – закононарушение по член 116, алинея 1, т. 6, прочие 3, вр. член 115 от Наказателния кодекс, споделят от държавното обвиняване.

В известието се споделя още, че „ в резултат на осъществените голям брой процесуално-следствени дейности са били открити две лица – мъже, които са спомогнали Р. Б., направил убийството, да избегне наказателно гонене, без да са се споразумели с него авансово “.

Установено е, че малко след осъществяване на убийството двете лица са направили дейности по укриване на тялото на Д. М.. Предвид това с разпореждане от 31.07.2023 година Окръжна прокуратура-Пловдив е разделила материали в друго досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение – персонално укривателство, което е било изпратено по подготвеност на Районна прокуратура-Пловдив.

Днес окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева, управлението на Окръжна прокуратура-Пловдив и наблюдаващият прокурор се срещнаха с околните на Д. М. и ги увериха, че по делото се правят дейни дейности по следствието в незабавен порядък за в оптимално къс период да бъде открита фактологията по случая.

Окръжният прокурор Ваня Христева заяви, че за установяването на обвинения Р. Б. е била направена европейска заповед за арест и същата е изпратена за осъществяване на способените управляващи.

Действията по следствието не престават.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР