Близкият изток изобилства от приказки за духове и техните лудории.

...
Близкият изток изобилства от приказки за духове и техните лудории.
Коментари Харесай

Приказки за духове: Ливанският д-р Дахеш на чудесата

Близкият изток изобилства от приказки за духове и техните лудории. Днес Ал Джазира оживява някои от тези истории.

Легендата споделя, че някъде при започване на 20-ти век един мъж влезнал в препълнена бръснарница в Бейрут и изискал прическа. Фризьорският стол беше ангажиран и магазинът беше цялостен с хора, чакащи своя ред.

Продължавайте да четете

лист от 3 продукта Тиква, тежаща колкото хипопотам, наречена международната най-тежкият Снимки: Изгубените градове на Нигерска Сахара Призрачните градове за рандеман на злато в Съединени американски щати завършек на списъка

„ Ще би трябвало да се върнете по-късно “, сподели бръснарят, внезапно, до момента в който говореше.

Мъжът, който пристигна за прическа, не се караше и не вдигаше звук. Той се обърна и излезе през вратата, само че не и преди да остави нещо зад себе си. Главата му.

Това е легендата за доктор Дахеш, известна приказка, която баби и дядовци в Ливан описват на внуците си. Дахеш значи да учудваш или да вдъхновяваш знамение на арабски. Но лицето, известно като доктор Дахеш, не е басня; той беше същински човек.

Той е роден в Йерусалим на 1 юни 1909 година като Салим Муса Ачи. Той беше публицист и стихотворец – и илюзионист, явно – и създател на духовна теория, известна като дахешизъм.

Д-р Дахеш беше заобиколен от мистицизъм. Учениците му описват истории за неговите 2500 „ духовни откровения “ и чудотворни дейности, като ликвидиране от проказа или „ отделяне на жива птица от картина “. Твърди се, че е прибирал хора и птици от мъртвите и е призовавал бонбони от други измерения. Там, където Исус трансформира водата във вино, Дахеш трансформира лотарийните билети в печеливши.

Изглежда, че другите му персони се появяват на разнообразни места по едно и също време. Твърди се, че в младостта си той е избягал от ирански разстрел, като е пожертвал една от тези персони.

Той също си сътвори врагове с някои от бащите-основатели на Ливан – в това число първия министър-председател на страната и президент, който го хвърли в пандиза и се опита да го лиши от ливанското му поданство. Може би най-грандиозният му хипотетичен героизъм: да бъде погубен и заровен в Азербайджан, преди мигновено да се върне към живота.

След това има и историята на млада палестинска жена на име Хилда Мурад Насиб. Тя твърдеше, че е видяла Дахеш да прави доста впечатляващи чудеса, в това число едно, което включваше починалия й брачен партньор.

„ [Той] ме помоли да хвърля [един] скиптър във въздуха и когато се приземи в ръката му, за елементи от секундата се беше трансформирал в рамка за картина, държаща фотографията на моя починал брачен партньор - фотография които в никакъв случай преди не бях виждал “, твърди се, че свидетелства Насиб. „ Д-р Дахеш, който живееше в Бейрут, в никакъв случай не познаваше брачна половинка ми, който живееше в Йерусалим. “

Дахеш сподели, че може да рематериализира нейния брачен партньор, който е бил прероден на друга планета, само че Насиб отхвърли.

„ Тогава задръжте фотографията “, сподели Дахеш.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР