Близки на убитото 7-годишно момиче от Сотиря, коментираха решението на

...
Близки на убитото 7-годишно момиче от Сотиря, коментираха решението на
Коментари Харесай

Близки на убитата Кристин от Сотиря настояват за промени в НПК

Близки на убитото 7-годишно момиче от Сотиря, разясниха решението на Висшия касационен съд да понижи присъдата на килъра от " пожизнен затвор без право на подмяна " в " пожизнен затвор ". Решението на съда е дефинитивно, а в утринния блок на Българска национална телевизия бабата на Кристин сподели, че ще продължи да упорства за промени в Наказателния кодекс за по-тежки присъди при такива случаи.

15 август 2019 година 7-годишната Кристин от Сотиря умира след блудничество, обезчестяване, удари с камък и контузии, които правосъдните лекари разказват като " несъвместими с живота ".

С всичката си тъга и болежка през тези две години съм се борила само, с цел да реализираме смяната в Наказателно-процесуален кодекс - Конституцията и искахме доживот без право на подмяна, сподели Милка Георгиева, баба на Кристин.

Такава присъда беше издадена от Бургаския апелативен съд. И анулирана от Висшия касационен съд. Според съдиите там достатъчната присъда е " пожизнен затвор ", при който той може да бъде опрощение след 20 години.

Ето, че замяната е анулирана, въз основа на това, че той е 21-годишен и в течение на присъдата, която ще лежи, може да се усъвършенства. Не считам на този стадий, че убийците могат да трансформират държанието си и отношението си по отношение на това, което са направили, сподели Милка Георгиева, баба на Кристин.

На противоположното мнение е специалистът по индивидуализация на тежките санкции - Ива Пушкарова.

Дори един причинител да е направил нещо доста, доста, доста ужасно, той би могъл да е бързо и елементарно изправим. Тук нашите съдилища са споделили в последна сметка, че да - причинителят е с доста висока степен на социална заплаха, осъщественото от него е извънредно тежко, само че той е изправим, сподели Ива Пушкарова, учител и специалист по Индивидуализация на тежките санкции.

Двете гледни точки не се пресичат.

Според мен убийците се раждат убийци и те в никакъв случай няма да трансформират мнението си на живеене и мислене, сподели Милка Георгиева, баба на Кристин.

Държавата може в никакъв случай да не даде тази подмяна. Но събитието, че я има като вероятност разрешава на наказания да се стреми към нея, сподели Ива Пушкарова, учител и специалист по Индивидуализация на тежките санкции.

Според специалиста най-тежките санкции не са верния инструмент, с който престъпността може да бъде спряна.

Бабата на Кристин обаче твърди, че също няма да спре да търси справедливостта, по този начин както я схваща.

Над 1 млн. подписи бяхме събрали. Каузата, която съм си сложила за цел е да имат съответни присъди, сподели Милка Георгиева, баба на Кристин.

Решението на съда е дефинитивно. И решението на бабата на Кристин също.

Продължава събирането на подписи освен поради своята внучка, а поради всички, чиито имена са напълнили черните летописи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР