Близки на починала жена твърдят, че тя не е получила

...
Близки на починала жена твърдят, че тя не е получила
Коментари Харесай

Близки на починала жена твърдят, че тя не е получила адекватно лечение


Близки на умряла жена настояват, че тя не е получила съответно лекуване.

С NOVA се свързаха околните на Дафинка Езекиева. По техни думи на 15 януари дамата е отведена по неотложност в болница ИСУЛ. Линейка е извикана, тъй като пада и си удря главата.

По думите на фамилията пациентката е неглижирана от страна на лекари и личния състав.

 „ Баба е била за малко време в къщи и е паднала. Брат ми я е намерил в кръв, блъснала си е главата. Викнали са кола за спешна помощ ”, описа внучката Мария Танова.

„ Приемането в болница ИСУЛ е било към 23:00 часа. Направили са й фотография на таза и на челюстите, и на главата. Няма скенер на главата, единствено фотография, с цел да се види дали има щета на синусите. Оказва се, че има счупена тазобедрена става. Приемат я за интервенция, която да се направи след 3 дни, тъй като пиеше медикаменти за разреждане на кръвта. Но баба стартира да спи съвсем непрекъснато ”, описа Мария Танова.

По думите й лекарите не са обърнали внимание на това, по тази причина те вземат решение да я реалокират в друга болница.

След като споделят решението си на лекарите, те вкарват пациентката на скенер и се оказва, че тя има кръвоизлив. Местят я в реанимация. След 5 дни дамата е умряла.

От болничното заведение оповестиха, че са почнали инспекция по случая. Засега не са открити нарушавания в активността на лекарите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР