Близки на кмета на Горна Оряховица са построили къща за

...
Близки на кмета на Горна Оряховица са построили къща за
Коментари Харесай

Братовчед на кмета на Горна Оряховица с къща за гости за над 263 000 лева в Еленско

Близки на кмета на Горна Оряховица са построили къща за посетители по европроект. Това е братовчед на кмета инж. Добромир Добрев. Имотът е с внушителни размери, много първокласен и се намира в село Донковци в землището на с. Яковци, община Елена. Подробности към къщата за посетители изнесоха на конференция във Велико Търново депутатът от "БСП за България " Явор Божанков и общинският водач на Българска социалистическа партия Огнян Стоянов.

"Вилата попада в Имотния указател като благосъстоятелност на компания "БГ Адванс " ЕООД на името на Станислав Иванов Стайков, който е първи братовчед на кмета на Горна Оряховица. Стайков работи в НКЖИ и взима заплата към 800 лв. ", посочи Стоянов. Луксозният парцел е издигнат със средства по Оперативна стратегия "Развитие на селските региони " и е на стойност 236 242 лв..

"По план, 70 на 100 от парите са пристигнали от европейско финансиране, а 30 % са лично. Строителството е стартирало през 2013 година и е поверено на великотърновска компания, която извършва публични поръчки в Горна Оряховица за над 2,7 млн. лв. ", изясни още Огнян Стоянов. Къщата е приключена през 2015 година и е записана като "Станчовата къща ", първа категория, с три първокласни спални и 2 декара двор, барбекю и джакузи. "Никъде обаче няма информация за цени за прилагане на стаи, нито телефони за контакти. В уебсайт за недвижими парцели пък къщата е оповестена за обмен посредством брокерска организация за сумата от 200 000 евро ", сподели още Огнян Стоянов.

"Ще сезираме Специализираната прокуратура и Антикорупционната комисия ", добави Явор Божанков.

„ ГЕРБ трансфораха България в страна за посетители. С нашите пари станахме посетители във феодалните владения на една самозабравила се политическа партия. Злоупотребите с европейски средства повреждат имиджа на България в Европа. Ще сезираме Специализираната прокуратура и Антикорупционната комисия. Настояваме следните въпроси да намерят явен отговор: по какъв начин е финансирано личното присъединяване в плана, има ли спор на ползи поради това, че къщата е строена от компания, която е печелила публични поръчки в община Горна Оряховица за над 2,7 млн. лева, дали заявените клиенти действително са употребили къщата за посетители, осъществени ли са счетоводни закононарушения. Местни хора настояват, че постоянно са виждали в имението кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, само че братовчед му им е чужд ", съобщи Явор Божанков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР