Близки и приятели, политици и общественици, и колеги от журналистическата

...
Близки и приятели, политици и общественици, и колеги от журналистическата
Коментари Харесай

Близки и приятели изпратиха Тошо Тошев в последния му път

Близки и другари, политици и общественици, и сътрудници от журналистическата колегия изпратиха издателят и дълготраен основен редактор на " Труд " Тошо Тошев в последния му земен път.

" Ние бяхме доста положителни другари " , съобщи някогашният народен представител и бивш министър на културата Вежди Рашидов. Скулпторът акцентира, че ще запомни Тошев с фразата: " Аз приятелите не си ги предавам, аз си ги вардя " . Той означи, че таза фраза за него е станала мото.

" Много близки бяхме. Светла му памет! Пазете си приятелите. Смятам, че това го сподели доста умно " , добави още Рашидов.

Вицепрезидентът Илияна Йотова сподели, че е доста мъчно в подобен миг човек да приказва.

" Не съм си представяла, че за Тошо Тошев мога да приказвам в минало време и да изрека " довиждане, приятелю ". Дошла съм през днешния ден да му кажа: Ти беше огромен български публицист, същински другар и човек, който имаше смелостта да приказва истината в очите на хората. Малко са такива като него. Да почива в мир! С него си потегля по нещичко и от всеки един от нас, освен поради времето, а поради същинските неща в живота " , сподели още Йотова.

Във възпоменателната книга сътрудник на Тошо Тошев беше написал " Добрата публицистика умря. Сбогом, шефе! "

Кметът Йорданка Фандъкова написа: " Да е безконечна паметта на господин Тошо Тошев! Неповторим публицист и журналист. Съболезнования на околните! "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР