БЛИЦ СПОРТ по традиция ви представя паденията и провалите в

...
БЛИЦ СПОРТ по традиция ви представя паденията и провалите в
Коментари Харесай

Падения и скандали белязаха българския спорт през 2017

БЛИЦ СПОРТ по традиция ви показва паденията и неуспехите в българския спорт в края на всяка година. За съжаления и за 2017-а класацията е повече от богата. Екипът ни е подбрал най-запомнящите се неприятни моменти от годината, като те са подредени по последователен ред.

Януари
*Стефан Генов напусна Пирин и премина на работа като асистент на Стамен Белчев в ЦСКА. Странното в обстановката е, че експертът имаше контракт с " орлетата ", а управлението на отбора не е наясно, че треньорът си потегля.
*Хеан Деса сигурно е един от най-талантливите играчи, обличали екипа на Левски през последните години. Проблемите му с дисциплината обаче са пословични, а " сините " се убедиха сами в това. Перуанецът реши да не се прибира в България за старта на подготовката, защото желал да остане в родината си. Впоследствие той бе уволнен дисциплинарно, а Левски го осъди поради своеволията му.
*ЦСКА се раздели с Павел Головодов. „ Червените “ разпространиха своята позиция, изразявайки оскърбление от дейностите му, определяйки ги като " аморални и срамни ". Впоследствие БЛИЦ СПОРТ разкри, че младокът е нямал контракт с клуба и даже през последните месеци не е получил лев от шефовете.


Феврури
*Поведението на българските почитателите по време на срещата сред Григор Димитров и Йежи Янович от шампионата по тенис в София може да се окачестви меко казано като несвоевременно. Нашите сънародници по никакъв метод не съблюдаваха етикета, което за жалост беше отразено в множеството международни медии.
*На 22 февруари притежателят на Левски Спас Русев разгласи публично, че се отдръпва от Левски. Като съществена причина той уточни, че е заставен да го направи поради почитателите. Собственикът на част от акциите добави, че през времето, в което бе на " Герена ", е бил подложен на напън и оскърбление. Спас Русев посочи, че дава акциите на " по този начин наречените " почитатели и предложи същото да направи и Даниел Боримиров. Впоследствие, след среща на клубните босове и почитателите, напрежението се потуши и в последна сметка Спас Русев продължи да бъде притежател на Левски.

Март
*Валери Божинов изригна против селекционера Петър Хубчев, който не го извика за международната подготовка против Холандия на „ Васил Левски “. Нападателят, който по това време играеше за китайския Мейджоу Хака, съобщи: „ Явно му споделят кои футболисти да вика. Радвам се че Бодуров и Манолев са в тима. Но не разбирам за какво Валери Божинов не е в националния? Явно му споделят кой би трябвало да вика “.
*Няма по какъв начин да не напомним и комичната обстановка след края на мача сред Нефтохимик и Черно море, когато треньорът на вратарите на „ шейховете “ Ивайло Петров – Пифа се замеси в занимателен случай. Той имаше искания против съдийската тройка и падна театрално, откакто им изиска пояснение. Петров допря главата си към един от арбитрите, а последвалите дейности очевидно имаха за цел да злепоставят реферите и да им издействат наказване. Впоследствие Пифа се извини, а БФС го наказа за 7 мача.
*Звездата на волейболния Левски Спас Байрев даде позитивна допинг проба за приложимост на марихуана. Той бе освободен от клуба поради провинението си, а  Дисциплинарната комисия към Българския олимпийски комитет спря правата му за 2 години. Наказание, което след това бе понижено на 1 година.

*Станимир Стоилов бе на път да нанесе нечовечен удар по Левски. Бившият треньор на " сините " подаде публична тъжба до Лицензионната комисия към Българския футболен съюз, в която моли да не бъде публикуван лиценз на ПФК Левски АД за сезон 2017/2018. Стоилов претендира за хонорари, които му се поставят след преустановяване на контракта му през 2008 година. Впоследствие „ сините “ го дадоха на съд и сега двете страни са в открита война.
*Фенове на първодивизионния ЦСКА не позволиха представителя на ЦСКА 1948 Никола Газдов да влезе в залата и да даде офертата за търга за емблемите и активите на банкрутиралото ЦСКА. Стигна се даже до конфликти на „ Българска войска “, които бяха бързо потушени от жандармерията. В последна сметка търгът беше отсрочен.

Април
*Веселин Топалов подаде в Прокуратурата сигнал против министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Причината - нанесени вреди на страната в размер на 13 млн. лв. във връзка със „ сагата ” ЦСКА.
*По време на дербито сред Левски и ЦСКА (0:3) помощник-треньорът на „ алените “ Стефан Генов беше ранен от хвърлена бомбичка от почитатели на „ сините “. За благополучие нямаше съществени последствия за здравето на експерта. Грозните подиуми са уместно отразени във водещите международни медии.

Май
*Президентът на българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов поддържа предлагането на шефа на Европейската атлетическа асоциация (ЕАА) Свен Арне Хансен за инспектиране на международните върхове. Припомняме, че по-рано през годината норвежецът излезе с сходно предложение, което визира и международният връх на Стефка Костадинова от 30 август 1987 година - 209 сантиметра в скока на височина.
*Районната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт против 25-годишния Иван Стоянов за уговаряне на футболна среща. Той е упрекнат в това, че е предложил на малолетни футболисти пари, с цел да повлияят на резултата от мач. Обвиненият е някогашен футболист на Гигант (Съединение).
*Появиха се информации, че УЕФА е стартирала следствие на дуела сред Монтана и Славия (3:4) от 15 април поради подозрения в черно тото. За срещата има отчет от 33 страници, в който участва информация за големи суми, постъпили като залог за победа на " белите " при 3:3. Малко по-късно стана ясно, че УЕФА е изпратила сигнал до Българския футболен съюз за още един манипулиран дуел от Първа лига. Става дума за срещата от 27-ия кръг на българския шампионат сред Ботев – Монтана, приключил с победа за домакините със 7:1.
*УЕФА спря ЦСКА от присъединяване в евротурнирите за идващите две години. Това стана ясно от публично писмо на европейската футболна централа. Решението се основава на член 12 (2) и (3) от правилника за лицензиране на клубовете и финансовия феърплей.
*Нов скандал с черно тото. След успеха на Левски с 3:0 над Берое в срещата от Елитната юношеска група до 19 години, треньорът на старозагорци Иван Гаджев сигнализира за скандални отсъждания на съдийската бригада. Реферът Симеон Великов от Благоевград дава три дузпи, като последната от тях е чак в 96-ата минута и е несъществуваща - състезател на Берое чисти топката с глава, а съдията взема решение да уточни бялата точка. Това кара треньорът на Левски Йордан Петков да подреди на своя състезател да не отбелязва гол, а да стреля настрана от вратата. БФС спря правата на основния арбитър Симеон Великов и неговите помощници Костадин Тановчев и Евгени Маринков.


Юни
*Дунав (Русе) се появи на мястото на ЦСКА минути преди да стартира жребия за първи и втори прелиминарен кръг на Лига Европа, а " алените " бяха изхвърлени от евротурнирите. Припомняме, че ЦСКА получи краткотрайно право да участва на жребия поради писмо на Арбитражния съд в Лозана, само че последната дума трябваше да имат от УЕФА.

Юли
*Левски завърши присъединяване си в Лига Европа още във втория квалификационен кръг. „ Сините “ позволиха две загуби от Хайдук (Сплит) и напуснаха безславно конкуренцията.

Август
*Грандиозен сексскандал избухна в българския футбол. Съдийка от Лом разкри, че е бомбардирана с нецензурни известия от шефа на регионалния съвет на БФС в Монтана Ангел Стоянов. След като мераците му останали незадоволени, той почнал да тормози душевен дамата и да спъва работата й. Скандалът стигна до ФИФА и УЕФА, чиито етични комисии бяха сезирани.
*Провал за българската битка на Световното в Париж. Родните борци останаха без отличие и в трите стила на шампионата.
*Жестоко меле беляза мача от Югозападната Трета лига сред Хебър (Пазарджик) и Миньор (Перник) (1:0). Феновете на двата тим стигнаха до физическа разпра, а един от последователите на перничани даже стартира да стреля с така наречен „ римска свещ “. Видео от грозните подиуми се трансфораха в международен шлагер.


Септември
*Фенове на Локомотив (Пловдив) прекъснаха тренировката на отбора след загуба с 0:5 от Пирин. Привържениците желаеха пояснение от „ смърфовете “ и треньора Воин Войнов. За благополучие от съществени конфликти не се стигна.
*Страхотен скандал избухна сред управлението на Левски и някогашния състезателен шеф и капитана на „ сините “ Станислав Ангелов. Причината – протичащото се в школата на клуба на стадион „ Раковски “, на която Пелето беше началник. Той бе освободен от поста, защото еднолично събирал такси от родителите на децата, които не регистрира.
*На извънредно странна обстановка станахме очевидци в женския народен тим по волейбол. Тимът отпътува за европейското състезание в Азербайджан и Грузия без доктор и физиотерапевт. Впоследствие девойките ни стигнаха до 1/4-финалите, където позволиха трагично проваляне с 2:3 от Германия. След завръщането на тима в България капитанката Елица Василева се разплака на летището и съобщи, че треньорът Иван Сеферинов не е подкрепил девойките по време на форума и не е давал нужните инструкции.


Октомври
*Изпълнителният комитет на Международната федерация по повдигане на тежести (МФВТ) в профил България от присъединяване във всевъзможни интернационалните състезания за една година поради неплатената санкция от 500 хиляди $. 
По-рано Българската федерация по повдигане на тежести беше отстранена в цялостен състав от участия поради позитивна допинг-проба на 11 щангисти, дадена през март 2015 година. Тогава нашите състезатели дадоха позитивен тест от анаболния стероид станозолол. В хода на следствието стана ясно, че българските тежкоатлети са жертва на непозната немарливост.
*Легендата на българския футбол Христо Стоичков упрекна във франкизъм вицепремиера на Испания Сорая Саенс де Сантамария. Повод за изявлението му станаха грозните подиуми по време на реферндума в Каталуния, когато беше упражнено полицейско принуждение по отношение на почтени жители. Камата беше застрашен със съд, а България взе решение той да бъде освободен от поста почетен консул на страната в Кралствo Испания. 
*Очакваният боксов конфликт сред Антъни Джошуа и Кубрат Пулев пропадна. Дни преди дуела в Кардиф Кобрата получи  травма в рамото, която му попречи да излезе на кръга против британеца.


Ноември
*Женският народен тим по баскетбол позволи една от най-срамните си загуби. Тимът на Стефан Михайлов падна с 42:92 в зала „ Универсиада “ от Испания в първа среща от квалификациите за Евробаскет 2019.
*Известният публицист Петър Волгин си навлече гнева на мнозина, откакто написа абсурден коментар във връзка триумфите на Григор Димитров. „ Да превръщаш някакъв състезател в кумир, да се възторгваш от успехите му или да ревеш при загубите му е симптом на доста, но в действителност доста невисок разсъдък ", написа Волгин.
* Любослав Пенев изиска от управлението на Валенсия да го освободи от треньорския пост отпред на втория тим. Българският експерт вбеси босовете на „ прилепите “, като им съобщи, че желае да се кандидатира за президент на Българския футболен съюз. Впоследствие от клуба показаха обществено огорчението си от некоректното отношение на Любо.
*Срещата сред Локомотив (Пловдив) и ЦСКА (0:1) от 17-ия кръг на Първа лига бе прекратена краткотрайно поради нечовечен пердах на пистата сред почитатели на двата отбора.


Декември
*Цялата футболна есен беше придружена от доста кавги, свързани със съдийски отсъждание. Такъв имаше и в последното за годината дерби сред ЦСКА и Лудогорец от 1/4-финалитеза Купата на България (2:1 след продължения). Съдията Георги Кабаков се трансформира в основно настоящо лице в мача с някои противоречиви отсъждания, поради които и от двата клуба показаха искания. Впоследствие стана ясно, че той ще бъде съществено осъден от Съдийската комисия. За похлупак Кабаков, който трябваше да получи наградата за " Съдия на годината ", беше изваден от Топ 3.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР