Блестящият баритон Кирил Манолов ще представи дебютния си албум Tutto

...
Блестящият баритон Кирил Манолов ще представи дебютния си албум Tutto
Коментари Харесай

Кирил Манолов представя дебютния си албум Tutto Verdi

Блестящият баритон Кирил Манолов ще показа дебютния си албум " Tutto Verdi " с концерт с присъединяване на Симфоничния оркестър и Смесения хор на Българското национално радио на 24 юни от 19 ч. в зала " България ". На диригентския пулт ще е маестро Павел Балев, а специфичен посетител ще бъде световноизвестното сопрано Красимира Стоянова. Едни от най-емблематичните български оперни създатели ще изпълнят най-популярните Вердиеви арии, научи ДУМА от Николета Еленкова, специалист връзки с обществеността в БНР.
Връзката на Кирил Манолов с Джузепе Верди е специфична. Родени са на една и съща дата, а Манолов печели интернационалната си популярност точно с Вердиев репертоар: Амонасро в " Аида ", Граф ди Луна в " Трубадур ", Симон Боканегра и Набуко в едноименните опери, Милер в " Луиза Милер ", Дон Карлос в " Силата на ориста ", Ренато в " Бал с маски ". Коронната му роля е още веднъж във Вердиева опера, за която Рикардо Мути го назовава " Най-добрия Фалстаф в света ". Богатият репертоар на Кирил Манолов включва и оперни творби на Моцарт, Пучини, Росини, Доницети, Гуно, Бизе, Чайковски, Прокофиев и Курт Вайл, кантатно-ораториални произведения на Бах, Бетовен, Брамс и Форе, както и камерна музика от български и задгранични композитори. Гастролира на влиятелните оперни и фестивални подиуми в света и работи с най-хубавите реализатори и диригенти. През 2019 година с безапелационния избор на публиката завоюва Голямата премия " Музикант на годината ", а през 2022 година стана притежател на годишната премия " Емил Чакъров ".
Кирил Манолов работи от 2019 година с приетия по целия свят български оперен диригент Павел Балев. Маестрото дирижира " Фалстаф " в Пловдивската опера с Манолов в основната роля.  През лятото на предходната година Филхармонията на Баден Баден провежда обилна оперна церемония пред 15 хиляди фенове в чест на 15-годишното си съдействие с маестро Балев, а Кирил Манолов беше единственият солист в това удивително събитие.
Павел Балев е основен диригент на Опера Лимож във Франция, общоприет музикален шеф на Театър Нордхаузен в Германия, непрекъснат гост-диригент на Филхармония Баден-Баден и на Държавната опера във Варна. Гостува в множеството опери в Германия, както и във Виенската щатсопера, операта в Цюрих и доста други. Балев е измежду малцината световноизвестни диригенти, които сполучливо водят оперни, балетни и концертни сформира. Дирижира най-ярките оперни звезди като Диана Дамрау, Пьотр Бечала, Анна Нетребко и Томас Хемпсън и неуморно разпространява българската музика по света. Сред многочислените му оценки са и " Международната класическа музикална премия 2012 ", годишната премия на немската музикална рецензия за 2012 година, както и премията на немската музикална рецензия за 2014 и 2017 година за дирижираните от него рецитали на оперната прима Красимира Стоянова " Slavic opera arias ", " Verdi " и " Verismo ".
Камерзингерин на Виенската щатсопера, Красимира Стоянова е една от най-ярките звезди на сцените на Метрополитън опера, Карнеги хол, Ковънт гардън, Роял Албърт хол, Ла Скала, Музикферайн, Дойче опера и доста други. През предишното лято под диригентството на Павел Балев тя покори публиката на " Отело " на Варненската опера, а преди два месеца изгря със заглавната роля в " Тоска " на сцената на Виенската щатсопера и на пролетния фестивал в Токио с Метрополитън оркестър. Красимира Стоянова е обичана и предстояща от българската аудитория, която я избра за " Музикант на годината 2007 ".>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР