Благотворният ефект от консумацията на кафе, който отдавна е оспорван,

...
Благотворният ефект от консумацията на кафе, който отдавна е оспорван,
Коментари Харесай

Пийте кафе за дълъг живот

Благотворният резултат от потреблението на кафе, който от дълго време е оспорван, бе доказан от две нови проучвания, едното от които е осъществено в 10 европейски страни, а другото - в Съединени американски щати.

Тъй ката става въпрос за наблюдателни проучвания, не се потвърждава съществуване на причинно-следствена връзка, предизвестяват създателите им, както и самостоятелни специалисти.

Консумацията на към 3 чашки кафе на ден, в това число безкофеиново, наподобява обезпечава по-дълъг живот, сочат резултатите от европейското проучване. То обхванало 520 000 мъже и дами над 35-годишна възраст, чието здравословно положение било следено 16 години.

Констатирахме, че по-голямата консумация на кафе е обвързвана с по-малък риск от гибел в резултат на каквито и да било аргументи, по-специално вследствие на сърдечносъдови болести и заболявания на храносмилателната система, съобщи Марк Гюнтер от Международната организация за онкологични проучвания.

Това е най-широкомащабното европейско проучване за резултата от потреблението на кафе върху здравето и продължителността на живота. Кафето е най-консумираната напитка в света - всекидневно се изпиват 2,25 милиарда чашки кафе.

Изследването хвърля също светлина върху вероятните механизми, свързани с благотворния резултат от кафето. То съдържа огромно количество антиоксиданти, които играят значима роля за попречване на ракови заболявания, разясняват учените.

Изследването в Съединени американски щати обхванало над 185 000 души на възраст сред 45 и 75 години за 16-годишен интервал. Авторите му разкрили връзка сред по-голямата консумация на кафе и по-малкия риск от гибел в резултат на сърдечносъдови, респираторни и бъбречни болести, рак и диабет. Хората, които изпиват една чашка кафе на ден били с 12 на 100 по-малък риск от гибел по време на проучването спрямо тези, които не пиели кафе.

Рискът от гибел бил с 18 на 100 по-малък за консумиращите две чашки кафе на ден. Както и в европейското проучване, резултатът бил подобен при консумация на безкофеиново кафе.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР