Благотворителен мотопоход в подкрепа на мъжете с рак на простатата

...
Благотворителен мотопоход в подкрепа на мъжете с рак на простатата
Коментари Харесай

Благотворителен мотопоход в подкрепа на мъжете с рак на простатата

Благотворителен мотопоход в поддръжка на мъжете с рак на простатата се състоя в София, осведомиха от Gentleman Riders Bulgaria - уредник на проявата, подкрепена от Федерация " Български пациентски конгрес ". В мотопохода на джентълмените в столицата са се присъединили над 60 участници, които са карали ретромотори.

 © Българска телеграфна агенция
Инициативата поражда за пръв път в Австралия през 2012 година Благодарение на акцията хиляди участници от целия свят вършат благотворителни обиколки с мотори всяка година в тъкмо избран ден.

Всяка година ракът на простатата e измежду главните причинители на гибел при мъжете. Статистиката сочи, че годишно над 1 млн. мъже по света получават тази диагноза, което е към 8 на 100 от всички новорегистрирани онкологични болести и над 15 на 100 от раковите болести при мъжете.

Д-р Радослав Мангалджиев, шеф на Отделение по здравна онкология към СБАЛОЗ - София, е отбелязал, че ракът на простатата е най-честият карцином в Европа. Към момента годишно се разболяват над 400 000 души, като се чака през 2030 година техният брой да достигнe близо 520 000. В България, по данни на Националния раков указател, през 2013 година са регистрирани 2 825 нови случая на болестта. Това бележи растеж от 60 на 100 за последните 10 години, е споделил още доктор Мангалджиев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР