Благополучно приключи проблемът с неплатените сметки за електричество в приюти

...
Благополучно приключи проблемът с неплатените сметки за електричество в приюти
Коментари Харесай

Анонимен плати тока на приюта на отец Иван

Благополучно завърши казусът с неплатените сметки за електричество в приюти за сираци "Свети Николай " в софийското село Нови Хан, по прочут като приюта на отец Иван, написа в. "Телеграф ". Анонимен покровител е платил всички отговорности и в дома още веднъж е ярко.

Синът на отец Иван - отец Григорий, който в този момент се грижи за приюта заяви, че благодетелят изрично е поискал да остане неизвестен. Мъжът е сериозен предприемач и е платил сметката от 4970 лв., която приютът дължи на ЧЕЗ.

"Четири месеца не бяхме в положение да си плащаме сметките. Още един път желая да благодаря на сдружението за проявената приемливост и схващане. Сметките за тока са най-големият ни разход. Пестим оптимално, всичките ни ел. уреди са енергоспестяващи, само че и питомците ни са много. Трябва сила освен за осветяване и за хладилниците, само че и да се готви. А и хората би трябвало да се перат и къпят. Поставили сме и слънчеви панели, само че те загряват водата постепенно и в последна сметка отново опираме до бойлерите и бързоварите. А за зло годината се случи дъждовна, с малко слънце ", изясни проблемите отецът.

Не по този начин стоят нещата в другия подслон в ломското село Якимово. Там също има насъбрани задължения за ток от към 5000 лв. и отец Иван беше заставен да изведе хората на къмпинг край язовир "Огоста ".

Междувременно обаче той е получил тежка белодробна рецесия и в този момент се намира в болничното заведение в Монтана. "Причерня ми внезапно ", припаднах и не знам какво стана с мен. Оказа се, че съм вдигнал 40 градуса температура ", описа архимандритът. В момента отец Иван е на системи и антибиотици.

След постъпването му в болничното заведение лагерът край язовира е разрушен и хората са се прибрали в приюта дружно с покъщнината и животните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР